מרק גספצ'ו
יום חמישי 26 מאי 2016
מרק גספצ'ו הוא מרק עגבניות קר המגיע אלינו מהמטבח הספרדי. אין מנה ראשונה טעימה יותר ובריאה יותר לקיץ! הבאנו לכם מתכון מתכון קל וטעים למרק גספצ'ו, שכל מה שצריך כדי להכין אותו זה בלנדר!
מרכיבים (ל-4-6 מנות)
- 1 מלפפון
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה ירוקה
- 1 בצל גדול
- 3 עגבניות
- 1 פלפל חריף
- 1 כוס מיץ עגבניות
- 1 כף חומץ בן-יין אדום
- ½ כפית מלח ים
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- הוסיפו את המלפפון, חצי מכל אחת מגמבות וחצי מהבצל לבלנדר, וערבלו עד שהירקות קצוצים דק.
- הוציאו מהבלנדר והניחו בצד.
- הוסיפו את חצאי הירקות שנשארו לבלנדר, יחד עם העגבניות והפלפל החריף, וערבלו עד שהם קצוצים דק. הוסיפו את מיץ העגבניות וערבלו עד קבלת מרקם חלק. הוסיפו חומץ, מלח ופלפל שחור וערבלו.
- הוסיפו את תערובת הירקות הקצוצים שהונחה בצד לשאר התערובת, וערבבו עם כף.
- המרק ישמר עד לשבוע במקרר בתוך קופסא אטומת אוויר. מומלץ להשאיר את המרק במקרר למשך ארבע שעות לפני הגשתו על מנת שהטעמים יתחזקו.
בתאבון:)