מקרוני עם גבינה בסגנון פלורנטין
יום שלישי 07 יוני 2016
המאכל האמריקאי הידוע Mac and Cheese מושלם לשבועות! גם קל להכנה וגם טעים להפליא. לרוב זו מנה האהובה על הילדים, אבל המתכון הזה מיועד גם למבוגרים אניני טעם. המקרוני עם גבינה הזה משודרג עם תרד, שגם הופך את המנה לבריאה יותר וגם מוסיף לה מרקם נוסף וטעם.
מרכיבים (ל-8 מנות)
- 350 גר' פסטה מקרוני
- 2 כפות חמאה
- ¼ כוס קמח
- ⅓ כוס בצל קצוץ דק
- 2 כוסות חלב דל שומן
- 1 כוס ציר עוף
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 230 גר' גבינת צ'דר עדינה מגוררת
- 4 כוסות בייבי תרד
- ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
- ¼ כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- בשלו את הפסטה לפי ההוראות על החבילה, עד לדרגת בישול אל דנטה, ולא מעבר לזה. שמנו כלי המתאים לאפייה בתנור וחממו תנור ל-175° צלסיוס.
- המיסו במחבת על חום נמוך את החמאה וערבבו פנימה בעזרת מטרפה את הקמח, למשך 1-2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את הבצל ובשלו למשך עוד 2-3 דקות.
- העלו את החום לבינוני עד גבוה והוסיפו את החלב וציר העוף, תוך כדי ערבוב, עד התמזגות. הביאו לרתיחה ובשלו עד הסמכה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
- הסירו את הרוטב מהחום והוסיפו את גבינת הצ'דר. ערבבו עד שהיא נמסה לתוך הרוטב.
- הוסיפו את הפסטה המבושלת והבייבי תרד לתוך הרוטב וערבבו. שפכו את הפסטה לכלי אפייה ופזרו מעל את גבינת הפרמזן ופירורי הלחם. מומלץ לרסס מעל מעט שמן.
- אפו למשך 15-20 דקות ואז החליפו את הגדרות התנור למצב צלייה למשך 2-3 דקות, או עד להזהבת פירורי הלחם.
בתאבון!