למה כדאי לך לאכול פירות יבשים
לפירות יבשים יש יתרונות רבים לעומת פירות טריים – בין היתר חיי מדף ארוכים יותר והאפשרות לקחת אותם לכל מקום ללא צורך בקירור או אחסון מיוחד. עם זאת, הם מכילים הרבה קלוריות לעומת מנה זהה של פירות טריים, כך שצריך לאכול אותם במתינות.
ישנם פירות יבשים שמוסיפים להם סוכר בתהליך העיבוד שלהם, וגם זה מעלה את הערך הקלורי שלהם. פירות יבשים טבעיים, שלא הוסיפו להם סוכר, צבעי מאכל, וחומרי טעם וריח, הם בעלי סגולות בריאותיות רבות.
פירות יבשים מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים
פירות יבשים מכילים יותר סיבים תזונתיים, המסייעים בתהליך העיכול, לעומת מנה זהה של פירות טריים, פשוט משום שהם מרוכזים יותר. לדוגמה כוס של משמש מיובש מכילה 6.5 גרם של סיבים תזונתיים כאשר כוס זהה של משמש טרי מכילה רק 3.1 גרם סיבים. לפי מחקרים עדכניים פירות יבשים תורמים למניעת השמנת יתר, מחלות לב, וסוגים מסוימים של סרטן.
נוגדי חמצון
חלק מהפירות היבשים מהווים מקור טוב לכמה נוגדי חמצון, ביניהם הפנולים, המצויים בשפע בתמרים ותאנים מיובשות, בהשוואה לפירות טריים. נוגדי חמצון ממשפחת הפנולים עוזרים להילחם במחלות לב, סרטן, אוסטאופורוזיס, סוכרת, סרטן ובמחלות הניווניות של המוח.
ריכוז גבוה של חומרים מזינים
בגלל שהמים מוצאים מתוך הפרי, נוצר מצב שכל המינרלים והוויטמינים שהיו בו מרוכזים כולם בפרי המיובש הקטן – כלומר אנו מקבלים ערך תזונתי גבוה בחבילה קטנה! פירות יבשים כמו משמשים, צימוקים ותאנים מכילים כמות גדולה של בטא קרוטן, ויטמין E, ניאצין, ברזל, מגנזיום, אשלגן וסידן.
שומן וקלוריות
בפירות מיובשים יש מעט מאוד שומן, ולעיתים הם לא מכילים שומן כלל. עם זאת הם עתירי קלוריות, כך שאם מנסים לרזות, לא כדאי לאכול מהם יותר מדי. בפן החיובי הם מהווים מקור אנרגיה טבעי ובריא לספורטאים או לאנשים שצריכים להעלות משקל במתינות ובצורה בריאה.