לזנייה מושחתת ומפנקת במיוחד עם בשרים וגבינות
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
לזניה שלא בוחלת באמצעים כדי לפנק עד הסוף. משלבת בשלמות טעמים בשריים וגבינה מותכת שקשה שלא לאהוב.
מצרכים
- ½ ק"ג נקנקיות מרגז חתוכות לפרוסות עבות.
- 1 ק"ג בשר בקר טחון רזה.
- בצל גדול קצוץ.
- 2 שיני שום, כתוש.
- 1.5 כוס עגבניות מרוסקות .
- 2 כפות רסק עגבניות .
- ½ כוס מים.
- 2 כפות סוכר לבן.
- 1.5 כפיות עלי בזיליקום מיובש.
- ½ כפית זרעי שומר.
- 1 כפית אורגנו.
- 1 כף מלח.
- ¼ כפית פלפל שחור טחון .
- 4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה.
- 1 חבילת דפי לזניה.
- 200 גרם גבינת ריקוטה.
- 1 ביצה.
- מלח 1/2 כפית.
- 500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת.
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
הוראות הכנה
- מחממים שמן על מחבת. מזהיבים את הבצל, וכשהוא זהוב מוסיפים גם את השום. מטגנים במשך 2 דקות ומוסיפים למחבת את הבשר הקצוף ואת נקניקיות המרגז החתוכות.
- מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מערבבים ומוסיפים סוכר, בזיליקום, זרעי שומר, אורגנו, מלח 1 כף, פלפל ופטרוזיליה.
- מערבבים ומטגנים במשך 40 דקות על אש נמוכה.
- מרתיחים מים בתוך סיר בינוני ומבשלים בתוכם את דפה הלזניה במשך 8-10 דקות.
- מסננים את המים ושוטפים את הדפים במים קרים.
- מערבבים בתוך קערה את גבינת הריקוטה עם ביצה, הפטרוזיליה שנותרה ו- ½ כפית מלח.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
- מורידים את הבשר מהאש ומתחילים להרכיב את הלזניה: בתחתית תבנית אפיה מסדרים עלי לזניה, מורחים עליהם מחצית מתערובת הריקוטה, מעליה מפזרים שליש מגבינת המוצרלה ומעליהם מפזרים ⅓ מתערובת הבשר, וחוזר חלילה עד שנוצרות 3 שכבות.
- מכסים את השכבות בעלי לזניה ומעליהם מפזרים את גבינת הפרמזן. מכסים את התבנית בנייר כסף כדי שהגבינה לא תשרף, מוודאים שנייר הכסף לא נוגע בגבינה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות.
- מגישים חם!
בתאבון!