לביבות כשרות לפסח
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
לביבות תפוחי אדמה אפויות, כשרות לפסח שהילדים ייהנו לאכול. תוכלו לארוז אותן ולקחת איתכם לטיול משפחתי.
זמן הכנה: כשעה וחצי, כולל בישול ואפייה.
מצרכים (לכ-20 לביבות)
- 1 תפוח אדמה גדול.
- 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים.
- בצל גדול קצוץ.
- 4 שיני שום כתושות.
- 2 ביצים שלוקות.
- 3 כפות קמח מצה.
- חצי כפית טימין (עדיף טרי).
- ¾ כפית מלח.
- כף אבקת מרק עוף כשרה לפסח.
אופן ההכנה
- מבשלים תפוח אדמה אחד בתוך מים רותחים עד שהוא מתרכך, מקלפים, מועכים לפירה ומצננים.
- מטגנים את הבצל בשמן קנולה על מחבת עד להזהבה, וכשהוא מזהיב מוסיפים גם את השום ומטגנים שתי דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- מגררים את שאר תפוחי האדמה לתוך קערה, ומוסיפים לתוכה את הפירה, הבצל והשום, הטימין, המלח, הביצים, אבקת המרק וקמח המצה. מערבבים היטב.
- מניחים לעיסה להיספג, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה באמצעות נייר אפייה.
- מסדרים על תבנית האפייה את הלביבות, כאשר כל לביבה מכילה כף וחצי של העיסה. משאירים מרווח של כשני ס"מ בין לביבה ללביבה.
- אופים במשך כ-20 דקות או עד שהלביבות מתחילות להזהיב.
בתאבון!