כך תכינו את ההמבורגר המושלם על הגריל
ההמבורגר הקלאסי המושלם על הגריל. המבורגר אומנם קל להכין, אבל יש שני דברים שיכולים להשתבש - בשר נא מבפנים או שפה שרופה מבחוץ. הסוד להמבורגר המושלם - גריל עם שני אזורים ברמות חום שונות וקצת תשומת לב. הנה כל מה שתצטרכו לדעת כדי להכין את ההמבורגר המושלם על האש.
השתמשו בבשר הנכון
זה קריטי להתחיל עם סוג הבשר הנכון. אל תתביישו עם השומן - חפשו בשר עם יחס של פחות או יותר 80% בשר בקר ו- 20% שומן. השומן יעניק להמבורגר את העסיסיות שהוא כל - כך אוהב וגם יוסיף לו טעם. תבלו עם מלח ופלפל - המבורגר על הגריל לא צריך יותר מזה, אבל תהיו עדינים כי ערבוב יתר של הבשר יכול לגרום להמבורגר להיות דחוס ומוצק.
צרו קציצות יפות
קציצת ההמבורגר הקלאסית היא בערך במשקל של 180 גרם (בגודל של כדור טניס). צרו כדור ואז שטחו אותו בידיים או על קרש חיתוך עד שהוא מקבל צורה יפה בעובי של פחות או יותר 2 ס"מ. צרו שקע קטן במרכז - זה מה שימנע מההמבורגר מלהתנפח כשהוא על אש.
ארגנו את הגריל
אם אתם משתמשים בגריל פחמים - אל תשכחו ליצור שני אזורי חום. תוכלו לעשות זאת ע"י כיסוי רק חצי ממשטח הגריל בפחמים. תרצו שהגחלים יהיו בטמפרטורה בינונית עד גבוהה. אתם צריכים להיות מסוגלים להחזיק את היד מעל הגריל ל- 6 - 5 שניות לפני שאתם מזיזים אותה.
תחרכו ותהפכו
תחרכו את הקציצות ישירות מעל הגחלים עד שהן משחימות ונעשות קריספיות מלמטה - זה צריך לקחת בערך 5 - 4 דקות. קשה להתנגד ליצר לשמוע את הצליל שמסיבה לא ברורה אנחנו כל - כך אוהבים לשמוע: ה- "טסססססס..." המספק הזה. אבל אתם חייבים להתנגד ליצר - אל תלחצו על ההמבורגר כי זה מוציא ממנו את השומן ומוריד מהעסיסיות שלו.
תעבירו את ההמבורגרים אל אזור החום הנמוך
ברגע שסיימתם לחרוך אותם, תעבירו את ההמבורגרים אל החום הנמוך (האזור ללא הגחלים אם אתם משתמשים בגריל פחמים) . אם יש לגריל שלכם מכסה, תסגרו אותו. אחרי בערך 5 - 3 דקות ההמבורגרים שלכם מוכנים.
תוסיפו תוספות לבחירתכם ותגישו מיד
תשלימו את יצירות ההמבורגר שלכם עם תוספות לבחירתכם ותגישו בלחמניה. חסה ועגבניה הולכים טוב עם ההמבורגר ומאזנים את הכבדות של קציצת הבשר. את החסה צריך לשים מתחת להמבורגר כדי שתמנע מהלחמניה להירטב. אם אין לכם רעיונות לתוספות - שימו חצי עלה חסה, 2 - 3 פרוסות עגבניה ובצל מטוגן ומקורמל. את ההמבורגר צריך לאכול ישר אחרי שהוא ירד מהאש. אז קדימה לאכול...