כך שומרים על בריאות במטבח
בין אם אתם הורים לילדים, עובדים שעות ארוכות, סטודנטים, או אולי כל אלו יחד- עם תחילת השנה החדשה, והטירוף של השגרה היומיומית, בטח כבר הספקתם לחשוב לעצמכם - "הלוואי שהיה לי זמן לאכול כמו שצריך" .
בחרו היטב איפה לאכול
אם אתם עובדים בחברה שמעניקה שוברים לקניית ארוחות במסעדות שבסביבת המשרד. אך אל תשכחו שבסופו של דבר המסעדות האלה מכינות אוכל לעשרות עד מאות אנשים ביום, ולרוב, אחד הרכיבים העיקריים בתבשילים במסעדות מהסוג הזה יהיה שמן. השמן מוסיף למנה טעם מבלי שהטבח ייצטרך להתאמץ ולהשקיע, והוא גם זול. בחרו את המסעדה שבה אתם סועדים בקפידה. במקום פלאפל או שניצל בבגט העדיפו סלט עשיר לפי טעמכם. יש המון מסעדות עם קונספט בריא. בר סלטים לדוגמא הוא בחירה מעולה. לרוב יגישו לכם מנת סלט גדולה (שאני אף פעם עוד לא הצלחתי לסיים) ולצידה לחם לבחירתכם. אם אתם לא חובי סלט גדולים, או שאתם פשוט רוצים לגוון - תמיד העדיפו מנה פחות רוויית שומן - למשל חזה עוף על פני פרגיות. גם דג הוא בחירה מעולה.
גוונו
אפשר להכין ארוחה בריאה בזמן מצומצם?
כשהייתי קטנה, אמא שלי לימדה אותי טריק חשוב. בעת הכנת הארוחה - אפשר להשתמש בכל הכיריים במקביל, כך שעל כל עמדה יהיה סיר מתבשל. תופתעו לגלות עד כמה זמן ההכנה מצטמצם. שפים וטבחים בכל מסעדה בעולם משתמשים בשיטה זו, פשוט כי אין להם זמן. הם חייבים להוציא מנות מעולות במהירות בזק. תבצעו את כל ההכנות בזמן שהרכיבים הראשונים כבר מתבשלים. אם אתם מכינים חביתת ירק למשל, חתכו את הבצל בזמן שהשמן מתחמם, ואת שאר הירקות בזמן שהבצל כבר בטיגון.
ומה אם ממש אין לך זמן?
את רוב הארוחות במהלך חיי הייתי אוכלת בחוץ. כך יצא שגיליתי עולם נפלא ומגוון בצורה מפתיעה - הסנדוויץ'. אמנם לרובנו השם סנדוויץ' נשמע בנלי, ומעורר זיקה לטעם של לחם ספוג וגבינה. גם אני חשבתי ככה פעם, עד שגיליתי עד כמה סנדוויצ'ים יכולים להיות עשירים. פשוט אפשר לשים כל מה שתרצו בין שתי פרוסות לחם ולקחת את הכריך איתכם. יש אינספור אפשרויות. למשל, בבחירת הלחם - השימוש בלחם שאתם אוהבים, או אולי אפילו באיזו לחמניה מפנקת, יישפר את החוויה פלאים. ירקות טריים עשויים להיות בחירה טובה גם הם. השימוש במרכיבים איכותיים ישדרג לכם את הסנדוויץ' - זכרו שזוהי הארוחה שלכם, ואין צורך לזלזל בה.
מה שלא תעשו, התמקדו בסגנון אחד. הכרתי מישהי שהייתה מכינה סנדוויץ' לחם שחור עם חמאת בוטנים, מלפפון חמוץ, פפרוני וצימוקים. אתם יכולים לדמיין מה הייתה התוצאה. שימו לב שאתם משתמשים במרכיבים שמתאימים אחד לשני, אל תתפזרו, התמקדו בטעם אחד עיקרי, כששאר המרכיבים פחות דומיננטים בטעם, והמטרה שלהם להוסיף להשלים את המרכיב את העיקרי, לא לכסות את הטעם שלו.