כדורי פירה ממולאים
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
כדורי פירה עם הפתעה - גבינות מוצרלה ובולגרית שנמסות ומתחננות שיאכלו אותן... אל תגלו לזוללים את ההפתעה, רק כדי את התגובה שלהם אחרי הביס הראשון. ההנאה מובטחת!
מצרכים
- 2 תפוחי אדמה גדולים.
- 2 ביצים.
- ½ כוס גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות.
- ½ כוס גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות.
-
100 גרם חמאה.
-
2 כפות אבקת מרק עוף.
-
¾ כוס פירורי פנקו.
-
שמן לטיגון.
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים. כשהם רכים, מסננים את המים ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר. כשהם קרים - מקלפים אותם ומועכים עד להווצרות פירה אחיד פחות או יותר.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים.
- מוסיפים לתערובת את הביצים ומפזרים מעל את אבקת המרק. מערבבים עד להווצרות תערובת אחידה.
- מניחים את העיסה בצד לרבע שעה.
- מכינים את הכדורים: עוטפים קוביית בולגרית וקוביית מוצרלה יחד בעיסת הפירה וטובלים בפירורי הפנקו.
- מניחים את הכדורים בצד לרבע שעה (לרווח אותם אחד מהשני כדי שלא ייתמזגו לעיסה) ובינתיים מחממים שמן בסיר קטן ועמוק.
- כשהשמן חם מתחילים בטיגון - מכניסים לתוך השמן בכל פעם רק שני כדורים (חשוב לא להכניס יותר משני כדורים במקביל כדי שהשמן יישאר חם ולא ייספג לתוך הכדורים יתר על המידה). כשהכדורים מזהיבים מוציאים אותם ומניחים על נייר סופג, וחוזר חלילה.
- מגישים את כדורי הפירה חמים!
בתאבון!(: