חצאי תפוחי אדמה ממולאים
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מנה ראשונה או נשנוש קטן וטעים, מיוחד לשבועות, שיעזור להשקיט את התאבון ויהפוך את החג שלכם לקליל, בריא, אבל עדיין חלבי.
זמן ההכנה: כשעה כולל אפייה.
מצרכים (ל-12 מנות)
-
6 תפוחי אדמה קטנים חצויים.
-
1 כפית שמן זית.
-
1 ורבע כפית מלח.
-
2 כפות חלב.
-
1 כף חמאה.
-
½ כפית פלפל שחור גרוס.
-
½ כוס גבינת צ'דר מגוררת.
-
2 כפות סלמון מעושן חתוך לקוביות קטנות.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס.
-
בקערה מערבבים יחד את תפוחי האדמה, השמן וכפית מלח, עד שתפוחי האדמה משומנים וממולחים היטב, מעבירים לתבנית ואופים בתנור למשך כ- 35 דקות עד שהם מתרככים. מצננים לכ- 10 דקות.
-
פורסים את תפוחי האדמה לחצאים. חותכים מכל חצי עיגול קטן בראשו, כך שחצי תפוח האדמה יוכל לעמוד על התבנית בצורה יציבה. מוציאים מהמרכז כמות של כפית אחת מתפוח האדמה הרך, ושמים בקערה.
-
לקערה שבה שמנו את מחית תפוחי האדמה שהוצאנו מוסיפים את הגבינה, הסלמון, הפלפל, החלב, החמאה ו-¼ כפית מלח. ממלאים את השקעים בתוך החצאים בעזרת המלית שווה בשווה.
-
ממקמים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים במשך כרבע שעה, או עד שהגבינה מזהיבה.
-
מגישים חם (:
בתאבון!