המדריך הקצר למסלסל הירקות והפירות
יום רביעי 24 אוגוסט 2016
מסלסל הירקות והפירות הוא הלהיט החדש במטבח המודרני בעזרתו תוכלו להחליף את הפסטה והנודלס בקישוא, בטטה, גזר ועוד ועוד. בזכות המסלסל תוכלו להכין את המנות האהובות עליכם רק ללא גלוטן, ועם הרבה פחות פחמימות!
ישנם אינסוף מתכונים שניתן להכין בעזרת מסלסל הירקות והפירות, לכן הכנו לכם מדריך קצר לכל ירק:
סוגי הלהבים, משמאל לימין A, B, C |
סוג הירק |
הכנה מקדימה |
אופן ההכנה |
זמן בישול |
מתאים כמנה של |
סוג הלהב |
קישוא | חתכו את הקצוות וחתכו לחצי | לבשל במחבת או להגיש נא | 2-3 דקותבמחבת או 3 דקות במים רותחים | פסטה, נודלס, סלט | כל הסוגים |
בטטה | חתכו את הקצוות וחתכו לחצי | ניתן לטגן, לאפות או לבשל במים | במחבת 6-8 דקות, בתנור 15 דקות, במים רותחים 3-4 דקות | פסטה, נודלס, צ'יפס | להב C, לצ'יפס כל הסוגים |
גזר | קלפו, חתכו את הקצוות וחתכו לחצי | ניתן לבשל או להגיש נא | במים רותחים 3-4 דקות, בתנור 10-15 דקות | פסטה, נודלס, צ'יפס, סלט | להב C, לצ'יפס כל הסוגים |
סלק | קלפו וחתכו את הקצוות | ניתן לבשל או להגיש נא | במחבת 5-7 דקות, במים רותחים 3-4 דקות, בתנור 12-15 דקות | פסטה, נודלס, צ'יפס, סלט | להב C, לצ'יפס להב A |