המדריך המלא לחובבי תה
יום רביעי 30 נובמבר 2016
כבר מימי קיסרות חאן הסינית השתמשו בתה ותערובות צמחים שונות מסיבות בריאותיות. הכנו לכם רשימה של יתרונות שונים של סוגי התה וזמן החליטה שלהם לקבלת טעם מושלם, ורשימת טיפים שכל חובב תה חייב להכיר.
10 טיפים לחובבי תה
- נסו תה אורגני – תה אורגני הרבה יותר בריא שכן לא מרססים אותו. רבים לא יודעים שכל ריסוס של עלי התה נותר עליהם וכך מגיע אלינו עד הכוס.
- תמדדו את העלים – אם אתם עושים שימוש בחליטת תה, וודאו כי אתם משתמשים בכמות נכונה של עלים. על כוס של 250 מ"ל יש לשים 1-2 כפיות של עלים. כך תגיעו לטעם הנכון ביותר.
- תשתמשו בכלים מתאימים – כדוריות תה ומסננות למיניהן הן הכרחיות לכל שתייני החליטות. הן מאפשרות חליטה נכונה וקלה של תערובת התה, עשבי החליטה לא מתפזרים בכוס, וניתן להוציא את החליטה בקלות בדיוק בזמן.
- שימו לב למים – לעולם אל תשתמשו במים מורתחים מחדש אלא תמיד במים קרים חדשים שעברו רתיחה בעת הכנת התה, שכן זה משפיע על טעם התה.
- הטמפרטורה היא המפתח – סוגי התה השונים מצריכים טמפרטורות שונות, חלקם מעל טמפרטורת הרתיחה ואחרים מתחתיה.
- התזמון משנה – רוב סוגי התה זקוקים לפחות ל-3 דקות חליטה על מנת להגיע לטעם הנכון. חליטה ארוכה מדי עלולה לגרום לסוגי תה מסוימים להפוך למרים ולא טעימים.
- תוותרו על החלב – החלב פוגע בחלק מנוגדי החמצון הפעילים בתה וכך מפחית את הספיגה שלהם בגוף.
- הוסיפו טעם ובריאות – שדרגו את התה שלכם עם עוד טעם ואפקט בריאותי על ידי הוספת מיץ פירות הדר טרי, המתיקו עם דבש או סירופ אגבה, הוסיפו ג'ינג'ר, בזיליקום, מנטה, פלפל חריף, מקלות קינמון ועוד.
- תחסכו – שמרו את העלים שחלטתם, ניתן להשתמש בהם עוד לפחות עוד מספר פעמים.
- תאחסנו נכון – שמרו את התה שלכם בקופסה מתאימה, אטומה לאוויר, במקום קריר וחשוך, הרחק מאור יום. אור השמש עלול לשנות את טעם התה לאורך זמן. כמו כן וודאו כי התה שלכם רחוק ממאכלים בעלי ארומה חזקה כמו גבינות, תבלינים, ובצל.