דראגון רול
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
רול סושי מרהיב בצבעים ובטעמים שלו! מומלץ לכל מי שאוהב שרימפס וטיגון עמוק. בגרסה הכשרה אפשר להחליף את השרימפס בסלמון מעושן.
זמן ההכנה: כשעה.
מצרכים (ל-8 רולים)
- כ-6 כוסות אורז מוכן לסושי (ראו הוראות הכנה במדריך להכנת סושי).
- 1 מלפפון.
- 4 אבוקדו קטנים.
- ½ לימון.
- 4 דפי אצות נורי, חתוכות לחצי לפי האורך.
- 16 שרימפס / 400 גרם סלמון מעושן פרוס.
- ¾ כוס קמח תירס.
- 1 ביצה.
- שמן לטיגון עמוק.
- ⅛ כוס קוויאר לבחירתכם.
- קצח.
- משטח במבוק.
- ניילון נצמד.
אופן ההכנה
- מחממים שמן לטיגון במחבת עמוקה. טורפים את הביצה, טובלים בה את השרימפס, ואת השרימפס הטבול עוטפים היטב בקמח התירס. כשהשמן חם זורקים לתוכו את השרימפס העטוף עד שהוא מזהיב ונעשה קריספי.
- עוטפים את משטח הבמבוק עם הניילון הנצמד. מניחים עליו את חצי דף אצת הנורי, ומהדקים אורז אל כל פני השטח שלו. שימו לב שאתם אכן מהדקים היטב את האורז.
- הופכים את הדף עם האורז הדבוק אליו ככה שהצד עם האורז מופנה כפלי מטה.
- על אחד מהקצוות שלו מסדרים את רצועות המלפפון, שני שרימפס בטמפורה/ סלמון, ומעט קוויאר. בתנועה קלילה מגלגלים את הרול. כך שאחת מקצוות האורז נדבק לשני.מהדקים בעדינות.
- חוצים את האבוקדו, מקלפים כל חצי ופורסים אותו לפרוסות דקות. את הפרוסות מסדרים מעל הרול ומהדקים מעט. עוטפים את הרול ביחד עם פרוסות האבוקדו בניילון נצמד ומניחים אותו בצד לכ-10 דקות.
- לאחר מכם פורסים, מסירים את הניילון, מפזרים מעל קצח ורוטב ספייסי מיונז (אופציונלי) ומגישים ביחד עם מטבלים.
בתאבון!