גלידת פקאן קרמל ביתית
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
גלידה נפלאה, בעלת טעם ייחודי שתתקשו למצוא בגלידריות. טעם קרמל עמוק עם נגיעות פירורי עוגיות פקאן קראנצ'יים
זמן ההכנה: כחצי שעה.
מצרכים (ל-6 מנות)
לפירורי הקראנץ'
-
3/4 כוס שיבולת שועל מהירה להכנה.
-
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים.
-
1/4 כוס קמח.
-
1/4 כוס סוכר חום.
- 1/4 כוס חמאה מומסת.
לגלידה
-
2 כוסות גדושות סוכר חום.
-
3 כוסות חלב.
-
30 מ"ל חלב עמיד.
-
1/2 כפית מלח.
-
4 חלמונים.
-
4 כוסות שמנת מתוקה.
-
30 מ"ל ריבת חלב.
-
2 כפות תמצית וניל.
-
סירופ קרמל לקישוט.
-
שברי ופל גלידה לקישוט.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס. מערבבים את כל מרכיבי פירורי הקראנצ' באמצעות מעבד מזון, משטחים את הבצק על תבנית האפייה ואופים למשך כ-15 דקות.
-
מקררים את הבצק לחלוטין על רשת, ומפוררים.
-
כעת להכנת הגלידה: חממו את הסוכר החום, החלב, החלב העמיד והמלח בתוך סיר קטן על אש נמוכה, למשך כ-5 דקות, מבלי שהתערובת תרתח.
-
בקערת ערבוב חובצים את החלמונים, ומוסיפים לחלמונים כוס אחת מתערובת הסוכר החום החמה. מערבבים היטב, ואז מוסיפים את תערובת החלמונים לקערה עם תערובת הסוכר החום הנותרת. מחממים על אש נמוכה, רק עד שהעיסה מתחילה להסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, תמצית הוניל וריבת החלב. מניחים לתערובת להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
-
מעבירים את התערובת לגוף מכונת הגלידה, מוסיפים את פירורי שיבולת השועל ומפעילים את המכונה.
-
כשהגלידה מוכנה - מעבירים אותה לצלחות הגשה, ומגישים יחד עם שברי ופל לגלידה וסירופ קרמל מעל.
תהנו!