בריף קצר - מה אלכוהול יכול להוסיף לתבשיל שלך?
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
אני זוכרת את עצמי מדברת עם אנשים על תבשילים שונים ומשונים, ותוהה למה הם מתעקשים להוסיף להם בירה, יין, ברנדי ומה לא. רק בשביל הטעם? מסתבר שלא. בואו לגלות למה כדאי להוסיף מעט מהמשקאות המשמחים והיקרים האלה לתבשילים שלהם, ולמה התוצאה שווה כל רסיס קטן של השקעה.
אלכוהול מרכך את הבשר בתבשיל. חשבתם פעם למה בארוחה שבה מגישים בשר אדום נהוג לשתות גם יין אדום? מסתבר שיש לזה עוד סיבה, נוסף על מנהג עם צביון בורגני מעט. ההרכב הכימי של היין מאפשר לו לקשור את שאריות הטעם של הבשר על הלשון ובכך לשטוף את חלל הפה ולאפשר לסוער לטעום ולחוות את הבשר מחדש עם כל ביס. אז איך זה קשור להוספת אלכוהול לתבשילים? המבנה המולקולרי המיוחד של האלכוהול מאפשר לו לפרק ולזרז תהליכים כימיים שונים שמתרחשים בזמן הבישול, ובין השאר לרכך את הבשר בתבשיל.
-
הוספת טעם מעודן ופירותי לתבשיל. אלכוהול מכיל לרוב תמציות צמחים ופירות שמוסיפים לתבשילים גוון נעים ואקזוטי.
-
אלכוהול מנמיך את נקודת הרתיחה של מרכיבים מסויימים, כגון גבינה. לפעמים מוסיפים אלכוהול לתבשילים כדי למנוע מהם להשרף עוד לפני שהם מוכנים. נקודת הרתיכה הנמוכה גורמת לשכבות הפנימיות להתבשל לפני שהשכבה החיצונית נשרפת.