איך מכינים סושי - המתכון הכללי למתחילים
דבר ראשון שנצטרך לעשות בשביל להכין סושי זה לשכוח כמה דברים. תשכחו למשל את האורז שאתם רגילים אליו. בשביל להכין סושי נשתמש בסוג אורז שונה, שנקרא קלירוז. עוד דבר שתצטרכו לשכוח הוא החפזון. התאזרו בסבלנות. הכנת סושי יכולה להיות כיפית ממש, אבל תצטרכו להשקיע בו זמן ואהבה. וכמו בכל הדברים הטובים בחיים, ההשקעה תשתלם.
שכחתם? אפשר להתחיל
כשאתם מתכננים להכין סושי תצטרכו לקפוץ לסופר הקרוב ולעשות קצת קניות, כי המצרכים אינם דברים שגרתיים שנמצאים בכל בית. נתחיל עם האורז. כמו שאמרתי, סוג האורז שנצטרך הוא קלירוז. אם אין, תוכלו להשתמש ב"אורז לסושי". זה גם עובד. הסוג המסויים הזה עשיר יותר בעמילן שמאפשר לו להדבק בצורה טובה יותר, כך שהסושי פחות מתפרק.
סושי מתחיל באורז
לפני בישול האורז, השרו אותו במים בטמפ' החדר למשך כחצי שעה. ההשרייה תאפשר לעמילן שנשאר על גרגרי האורז להישטף, ותעזור להפוך את התוצאה הסופית ליפה יותר ופחות עיסתית. לאחר ההשרייה שטפו את האורז היטב עד שהמים בהם אתם שוטפים נעשים שקופים. העבירו את האורז לסיר, והוסיפו מים - על כל כוס אורז, כוס ושליש מים. בשלו לכ- 20 דקות בסיר מכוסה, ולאחר מכן הסירו מהאש, מבלי לפתוח את המכסה. תנו לאורז להתקרר למשך עשר דקות נוספות כשהסיר מכוסה. הוסיפו מלח וערבבו.
כעת נכין את התיבול לאורז, שמורכב מחומץ אורז וסוכר. לכל כוס אורז נזדקק לשתי כפיות סוכר ושתי כפות חומץ אורז. את התיבול יש להוסיף לאורז כשהוא עוד חם (כשאתם מורידים את המכסה לאחר ההשרייה הוא עוד חם מספיק).
התוספות
לאחר מכן פורסים את הירקות והדגים. הכמות היא - לכל רול של סושי 60 גרם דג ו-40 גרם ירקות. הדגים המתאימים ביותר להכנת סושי הם סלמון מעושן או מבושל (מה שאתם אוהבים יותר), טונה, אינטיאס ובס. הירקות המתאימים ביותר הם אספרגוס, מלפפון, בצל ירוק, גזר, אבוקדו ובטטה.
חלק חשוב ובלתי נפרד מהתהליך, הוא הכנת המטבלים. רוטב סויה, טריאקי, וואסאבי וג'ינג'ר הם חלק בלתי נפרד מההגשה. רוטב הסויה והטריאקי ייתנו טעם מיוחד ואוריינטלי, וידגישו את שאר הטעמים, בעוד שהווסאבי והג'ינג'ר יעבירו את שאריות הטעם בין ביס לביס וייאפשרו לכם למצות את החוויה האוריינטלית עד הסוף.
ולבסוף, ההרכבה
כעת, כשכל הרכיבים שלנו מוכנים נוכל לעבור להרכבה, שהיא השלב הכי מהנה. פורסים את עלה האצה על גבי משטח עשוי מקלות במבוק. המשטח יעזור לנו בהידוק בהמשך התהליך. שימו לב שהצד הנוצץ והחלק יותר של האצה הוא זה שמונח כלפי מטה. אל עלה האצה מהדקים את האורז בעזרת האצבעות, אך מכסים רק שני שליש מהאצה עם האורז. לאחר מכן, במרכז משטח האורז שנוצר מניחים 40 גרם ירקות ו-60 גרם דגים. בתנועה אחת מגלגלים את הרול, כך שמשטח האורז נסגר, וקצוותיו נוגעים אחד בשני. מרטיבים מעט את שליש האצה החשוף, ומדביקים אותו לגב הרול. מהדקים היטב בעזרת משטח מקלות הבמבוק, מינחים על קרש חיתוך ופורסים בעזרת סכין חיתוך חדה. כדי שהצורה של הרול לא תפגם הסכין צריכה להיות חדה. לכן, אם אתם לא בטוחים שהסכין שלכם חדה מספיק, התשמשו בסכין יפנית. חתכו בתנועות קטנות ועדינות כדי למזער את הסיכוי שחתיכות הסושי ייתפרקו בעת הפריסה.
כעת אפשר להגיש, ביחד עם המתבלים. בתאבון!