4 טיפים לשדרג את טעם שמן הזית שבביתכם
שמן הזית הוא מצרך בסיסי במטבח הים-התיכוני וגם בישראל אנו צורכים אותו על בסיס יום-יומי. בואו ללמוד איך לשדרג את שמן הזית וגם להפוך אותו למתנה מקורית. שמן זית ידוע בסגולותיו הבריאות, ומרבים להשתמש בו במטבח הים-תיכוני. לכן אנו ממליצים לצרכני שמן הזית לשדרג את שמן הזית בקלי קלות! אנו ממליצים על ארבעה טעמים אהובים: שום, רוזמרין, צ'ילי אדום ולימון. שמן זית ארומטי משדרג סלטים וכל בישול אחר, והבקבוק עצמו כל כך יפה, שאפשר אפילו לתת אותו בתור מתנה. חשוב מאוד שהבקבוקים בהם אתם משתמשים יעברו חיטוי במים רותחים לפני כן. השמן יחזיק עד שבועיים, ולכן מומלץ לבקבק בקבוקים קטנים של שמן זית.
- שמן זית בטעם לימון
הכניסו קליפות של לימון אחד לבקבוק, עם כמה שפחות מהחלק הלבן המר. במחבת חממו את כמות שמן הזית שתבחרו עד שיופיעו בועות קטנות, הוסיפו גרידת לימון מלימון שלם, הורידו מהאש ותנו לטעמים להתמזג למשך חצי שעה. שפכו את השמן לתוך הבקבוק עם קליפות הלימון, מבלי להכניס את גרידת הלימון המבושלת פנימה (תוכלו לסנן את השמן לפני כן). סגרו את הבקבוק עם פקק ושימו במקרר.
- שמן זית בטעם רוזמרין
קחו 3-4 גבעולי רוזמרין ושימו אותם בבקבוק זכוכית. חממו את השמן במחבת עד שיופיעו בועות קטנות ושפכו לתוך הבקבוק עם גבעולי הרוזמרין. סגרו את הבקבוק עם פקק ושימו במקרר.
- שמן זית בטעם צ'ילי
שימו בבקבוק זכוכית כפית של פתיתי צ'ילי אדום. חממו את השמן במחבת עד שיופיעו בועות קטנות ושפכו לתוך הבקבוק. אם תרצו שהבקבוק יהיה יותר דקורטיבי הוסיפו צ'ילי מיובש שלם.
- שמן זית בטעם שום
קחו 4-6 שיני שום מקולפות ושימו אותן בקערה עם מיץ של רבע לימון למשך 15 דקות. שימו את מיץ הלימון בצד. הניחו את שיני השום על תבנית אפייה. שפכו מעליהן שמן זית ואפו בתנור בחום של 160° למשך 30-45 דקות. הניחו להתקרר בצד (בתהליך זה שיני השום יתכהו). ערבבו בקערה את שיני השום, מיץ הלימון שבצד ואת כמות שמן הזית שאתם רוצים להכין. סננו את השמן ושפכו לבקבוק זכוכית. תוכלו לעשות שימוש בקונפי שום למשל לסנדוויצ'ים. על מנת להפוך את הבקבוק ליותר דקורטיבי, הכניסו פנימה כמה שיני שום קלופות.
אם אתם נותנים את בקבוקי השמן כמתנה תוכלו למשל לקשור סביבם סרט ולשים מדבקה ולכתוב עליה מה הטעם של השמן.