איך להרכיב את צלחת הגבינות המושלמת
שבועות הוא כידוע חג הגבינות, ואין דרך טובה יותר להתחיל אותו מאשר להכין צלחת גבינות מושקעת למשפחה ולאורחים. צלחת הגבינות מעבר לקישוט יפה על השולחן מהווה מנה ראשונה מפנקת ועשירה. היא מאפשרת לכם ולאורחים לנשנש ותוך כדי להמשיך לפטפט לצד כוס יין. הדבר הכי טוב בצלחת הגבינות הוא שרק צריך להרכיב אותה, לא צריך להכין כלום לבד! כל מה שאתם זקוקים לו הוא צלחת גבינות (קרש עץ או קרש חיתוך יפה אחרת), סכיני גבינה ומעט יצירתיות!
הכנו לכם טיפים להרכבת צלחת גבינות מושלמת שתגרום לאורחים שלכם להתפעל.
מה וכמה לקנות
אנו ממליצים לקנות בממוצע 90-120 גרם לסועד. תקנו לפחות 3 סוגים שונים של גבינה, אנחנו ממליצים לכלול גבינה רכה אחת, למשל ברי או קממבר, גבינה חצי-קשה, למשל צ'דר או גאודה, וגבינה קשה, למשל פרמזן. נהוג לכלול בדרך כלל גם רוקפור או גבינה כחולה אחרת, אבל זה תלוי בכם, או שאוהבים אותה או ששונאים אותה.
עקבו אחרי הנוסחה
הנוחה הפשוטה היא 3 סוגי גבינות, 3 תוספות מלוחות ו-3 מתוקות, ולצדם קרקרים. רעיונות לתוספות מלוחות: זיתים, אגוזים, מקלות לחם (גריסיני), לבבות ארטישוק במרינדה. רעיונות לתוספות מתוקות: פירות (בייחוד ענבים, פירות יער, משמש, תאנים טריות), פירות יבשים, ריבות (ריבת תאנים מומלצת במיוחד) ודבש.
תנו לגבינה לנוח
הוציאו את הגבינה מקירור והניחו על הצלחת לפחות למשך 30 דקות לפני ההגשה. תאמינו לנו, זה משפיע על הטעם! אנו ממליצים לכם לא לפרוס את הגבינות מראש, אלא לתת לכל אורח לחתוך חתיכה בגודל שהוא רוצה. זה ימנע את התייבשות הגבינה.
הצמידו תווית
הכינו מדבקות עם קיסם ורשמו על כל מדבקה באיזו סוג גבינה מדובר. מדבקות פופולריות הן מדבקות גיר שחורות. בנוסף, התאימו לכל גבינה את הסכין המתאים לה.
פשוט זה הכי טוב
צלחת גבינות נראת הכי טוב פשוט כשמסדרים אותה "לא מסודר". אל תמקמו את כל הפירות במקום אחד או את כל המלוחים בנפרד, אלא ערבבו את הכל יחד. ככה כולם יוכלו לקחת מהכל ויתקבל מראה ססגוני ואומנותי.
יין
הגישו יין לבן טוב ומקורר לצד הגבינות, וכעת, תיהנו!