איך להרכיב את הסלט המושלם
סלט לא חייב להיות רק מנה קטנה משעממת בצד, והוא בכלל לא אוכל לארנבים – אם תדעו להרכיב אותו נכון ובהתאם לטעמכם, תוכלו לשבוע וליהנות מסלט משובח! סלטים מאפשרים גיוון אינסופי ומהווים ארוחה בריאה עתירה בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הכנו לכם מדריך להכנת הסלט המושלם.
1. יצירתיות
תחשבו מחדש על ההגדרה של סלט, הוא הרבה מעבר לסתם חסה עם ירקות ורוטב, יש כל כך הרבה מרכיבים נוספים, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להעז להשתמש בהם.
2. טקסטורות שונות
זה המפתח לסלט מהנה! תשלבו ירקות קשים לצד קטניות רכות, עוף, או אבוקדו. לתוספת קראנץ' אפשר להוסיף למשל קרוטונים, גרגירי חומוס צלויים, סלרי.
3. הכניסו סיבים מסיסים וחלבונים
זו הדרך לשבוע מהסלט לאורך זמן. ישנם ירקות עם הרבה סיבים מסיסים, ביניהם מלפפון, גזר, קישוא, ברוקולי, עלים כהים ופירות. ישנם גם ירקות בעלי חלבונים כמו תרד ואפונה. הכנסת ירקות מסוג זה הופכים את הסלט מתוספת למנה עיקרית.
4. סלט לא חייב להיות נא
כמו שלא כל מה שנכנס לסלט חייב להיות ירק, כך גם לא הכל חייב להיות נא. ניתן להשתמש בירקות מאודים או צלויים, אפילו החסה שבבסיס הסלט יכולה להיות צלויה! הנה כמה רעיונות, שגם תורמים לשימוש בשאריות:
- סלק וגזר מוחמצים
- ירקות ובשר צלויים
- תירס ועגבניות חרוכות
- פטריות במרינדה
- ברוקולי או כרובית צלויה
- גבינת חלומי צלויה
- צ'יפס מקישוא, קייל או צנון
- בצל מקורמל
- אורז, קינואה ודגנים נוספים
- טונה צרובה
- סלמון מבושל
- אגוזים וגרעינים קלויים
- גרעיני חומוס צלויים בתנור
- שעועית מטוגנת
- טופו בתנור
- ביצה קשה
5. אל תשכחו את הרוטב
תנסו לא לקנות רוטב מוכן מהחנות, הוא גם פחות טעים וגם מכיל המון תוספי מזון לא בריאים כגון צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, מונוסודיום, סוכר מיותר, חומרים משמרים ועוד. רוטב קליל מורכב מלימון ושמן זית, אבל אם בא לכם לגוון ברוטב עשיר נסו רוטב על בסיס גבינה כחולה, חרדל ודבש, חומצים שונים, טחינה, עשבי תיבול ועוד. מה שחשוב הוא שתערבבו את הכל היטב!
שלבים בהרכבת הסלט
בסיס
תבחרו בסיס עלים, למשל: חסה, קייל, כרוב, תרד, ארוגולה, עלי סלק או נבטי אפונה.
משהו קראנצ'י
תכניסו משהו בעל מרקם קראנצ'י לסלט, למשל: גזר, נבטים, מלפפון, קרוטונים, קישוא, גמבה, מלפפון או גרעינים.
משהו רך
בשביל לשלב מרקמים שונים הכניסו לסלט משהו רך, למשל: בטטה צלויה או מבושלת, גבינה כמו פטה או גבינת עיזים, אבוקדו, עגבניות, אורז או זיתים.
משהו לא צפוי
תשדרגו את הסלט והפכו אותו למיוחד בעזרת מצרכים לא-שגרתיים כמו אבטיח, קוטג', חומוס, ירקות משומרים, עשבי תיבול ופירות יבשים.
חלבון
הכניסו חלבון בכדי להעשיר את הסלט ולתרום לתחושת השובע ממנו. הכניסו למשל שעועית, ביצה, טונה, עוף, סטייק, טופו, אפונה, קינואה ואגוזים.
הרוטב
נסו רטבים על בסיסים שונים כמו בסיס חרדל, טחינה, יוגורט, ויניגרט (שמן וחומץ), פסטו או פירות (כמו הדרים ופירות יער).