איך לבשל לכל המשפחה במינימום מאמץ
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
למי שמבשל בשביל המשפחה לא תמיד קל. אנחנו רוצים לפנק את האנשים הכי קרובים אלינו ולגרום להם להרגיש נאהבים, ואין כמו ארוחה טובה כדי לעשות זאת. קבלו את 5 הטיפים שיעזרו לכם לפנק את המשפחה כולה, מבלי להתיש את עצמכם.
1. רמאויות קטנות
יעזרו מאוד. ארוחה שמורכבת מכמה מנות (וכזו היא בדרך כלל ארוחה מפנקת) לרוב לוקחת זמן רב להכנה. אז מותר לרמות קצת. אם אתם רוצים לחסוך זמן בישול, בהחלט אפשר לקנות מנות פתיחה מוכנות. למשל, סיגרים מבצק עלים ממולאים בשלל הפתעות, או סלטים מוכנים. מה שכן, שווה להשקיע מעט מחשבה בהגשה, כדי להבדיל את הארוחה מהאווירה היומיומית.2. השתמשו בכל הכיריים
כשמשתמשים בכיריים בתפוסה מלאה, אפשר לחסוך הרבה זמן. נסו לייעל תהליכים, לעשות משהו בזמן שמנה אחרת כבר בתהליך הכנה. אפשר למשל לבשל את כל הארוחה בזמן שהמרק כבר מתבשל, או להכין את האטריות למוקפץ בזמן שהירקות כבר על המחבת...3. השתמשו בכלים טובים
אין סיבה להתעקש לחתוך עם סכין לא חדה, או להשתמש בקערה קטנה מדי ולא נוחה לערבוב - הדברים הקטנים שכולנו חוטאים בהם מפעם לפעם... ההבדל בין סכין טובה לרגילה במטבח הוא עצום. כלים טובים יכולים לשדרג את חוויית הבישול, וכשכיף לך לבשל, אז גם כיף לאכול את האוכל שבישלת.4. השקיעו בקינוח
בארוחות משפחתיות אחד הדברים הנזכרים ביותר אחרי הארוחה הוא הקינוח, בין השאר מכיוון שמדובר בדרך כלל בארוחות עם ילדים. מבחינתם, הארוחה היא רק משהו שצריך לעבור עד שמגיעים לקינוח הנכסף. לכן, כדאי להשקיע בקינוח שהם ייזכרו ויאהבו, ובכל מקרה הקינוח סוגר את הארוחה ולא משאיר פינות פתוחות. לא כולנו קונדיטורים מהשורה הראשונה, אז לא חובה להכין את הקינוח בעצמכם, אלא אם אתם אוהבים לאפות ולהכין קינוחים, ואז כמובן זה מבורך.5. השקיעו זמן בעצמכם
אתם לא רוצים להופיע בארוחה המשפחתית כשאתם טרודים. בסוף כל הבישולים מגיעה לכם מקלחת חמה ושעה של הרגעות, קריאת ספר, האזנה למוזיקה שאתם אוהבים או של משהו אחר שאתם אוהבים. אולי זו רק אני, אבל כשאני יוצאת מהמטבח אחרי שהכנתי ארוחה משפחתית אני הרבה יותר עייפה מאשר אחרי שיעור אירובי. הרגעות תעזור לכם "לשנות פאזה", ולהיכנס למצב רוח של בילוי בחיק המשפחה.
תהנו חברים!