פיקניק יום עצמאות
מתכון לסלט תרד, אבוקדו ותותים עם רוטב מפתיע
באווירה אביבית בחרנו בסלט צבעוני ומרענן, הזדמנות אחרונה להנות מתותים בעונה. חוץ מזה שלא כולם יודעים, אבל השילוב בין תותים לאבוקדו הוא חלומי.. הסלט הזה בעל טעמים שונים ומרקמים שונים, גם רכים וגם קראנצ'יים, ובקיצור תענוג לחיך! תוך רבע שעה יש לכם את הסלט המושלם לפיקניק, שיפתיע את כולם.
מרכיבים (ל-4-6 מנות)
-
6 כוסות עלי בייבי תרד
-
קופסת תותים
-
1 אבוקדו
-
100 גרם גבינה כחולה מפוררת לבחירתכם
-
¼ שקדים קלופים פרוסים
-
½ בצל סגול
לרוטב -
-
1/3 כוס שמן אבוקדו (או שמן זית)
-
3 כפות חומץ תפוחים
-
2 כפות דבש
-
1 כף זרעי פרג
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
-
ערבבו את מרכיבי הרוטב יחד והניחו בצד.
-
שטפו את התותים והסירו את החלק הירוק. לאחר מכן חתכו אותם לפי רצונכם. שטפו את התרד היטב ויבשו אותו.
-
חתכו את האבוקדו לקוביות ופרסו את הבצל לפרוסות דקות.
-
ערבבו כעת את כל המריכיבים בקערה ושפכו מעל הכל כמות רצויה של הרוטב לפי טעמכם.
מתכון לסלט פסטה יווני
סלט פסטה יווני קלאסי ומשביע לכל פיקניק, צבעוני במיוחד ומתאים לאביב! והחלק הכי טוב בו, הוא שהוא מוכן תוך 20 דקות ונשמר היטב כמה ימים במקרר ואפילו הופך יותר טעים. מרקמים קראנצ'יים של ירקות, פסטה רכה, ופטה שנימוחה בפה, וכל זה ברוטב צזיקי רענן, אתם יודעים שזה הולך להיות טעים...
מרכיבים (ל-8 מנות)
- 450 גרם פסטה פפרדלה
- 1 מלפפון
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 2 כוסות עלי ארוגולה או 8 עלי חסה
- ¾ כוס פטרוזיליה
- ½ כוס זיתי קלמטה ללא חרצנים
- ½ כוס בצל סגול חתוך לרצועות דקות
- 200 גבינת פטה מפוררת
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ יין אדום
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כוס רוטב צזיקי (אופציונלי)
אופן ההכנה
-
בשלו את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה.
-
בזמן שהפטה מתבשלת הכינו את הירקות והרוטב לסלט. חצו את המלפפונים לאורכם ואז חתכו חתיכות בצורת חצי ירח. חתכו את עגבניות השרי לחצאים, הוסיפו את עלי האורגולה או במידה ובחרתם בחסה קצצו אותה. תקצצו את הפטרוזיליה, חתכו את הזיתים לחצאים, ואת הבצל.
-
בקערה קטנה ערבבו את השום הכתוש, שמן הזית, החומץ, הסוכר, מלח ופלפל. לאחר מכן הוסיפו את הצזיקי (או קנוי או בהכנה לבד) וערבבו היטב.
-
כאשר הפסטה מוכנה סננו את המים ושטפו אותה עם מים קרים, ותנו לה להתקרר במשך דקה. לאחר מכן העבירו את הפסטה קערה וערבבו עם הרוטב.
-
לאחר מכן הוסיפו לקערה את כל הירקות וגבינת הפטה וערבבו.
מתכון למאפינס אוכמניות
כבר לא צריך לסטארבקס בשביל לאכול מאפין אוכמניות! הבאנו לכם את המתכון המוצלח ביותר למאפינס אוכמניות המתאים במיוחד לכל פיקניק. קינוח מושלם שלא מצריך קירור או אחסון מיוחד, וקל לאכול ביד.
מרכיבים (ל-8 מאפינס גדולים או 12 קטנים)
-
2/3 כוס סוכר
-
1 ביצה גדולה
-
½ כוס שמן קנולה
-
1/3 כוס חלב
-
¼ 1 כוסות קמח
-
1 כפית אבקת אפייה
-
¼ כפית מלח
-
½ כוס שמנת
-
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
-
1 כף סוכר לבן לציפוי בסוף
אופן ההכנה
-
חממו את התנור מראש ל-180° צלסיוס. שמנו מעט את תבנית המאפינס שלכם או הניחו בתוכה מנג'טים.
-
ערבבו את הסוכר, הביצה, השמן, החלב והווניל בקערה.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח ואז הוסיפו לתערובת הרטובה וערבבו עד שאין גושים.
-
ערבבו פנימה את השמנת ולאחר מכן קפלו פנימה בעדינות את האוכמניות. השאירו מעט אוכמניות לקישוט מעל.
-
פזרו כמות זהה של הבלילה בכל שקע בתבנית המאפינס, כמעט עד הסוף. אתם יכולים גם להכין 12 מאפינס קטנים יותר מאותה הכמות.
-
פזרו מעל כל מאפין מעט אוכמניות וסוכר.
-
אפו את המאפינס בערך במשך 25 דקות. אם אתם משתמשים באוכמניות קפואות כנראה שזמן האפייה יארך בעוד כ-5 דקות. השיטה הכי טובה לדעת האם המאפינס אפויים היטב היא להכניס קיסם. אם הוא יוצא נקי המאפינס מוכן.
-
אם אתם לוקחים את המאפינס לפיקניק באותו יום או יום למחרת מומלץ להכניס אותם לקופסת פלסטיק סגורה מיד אחרי שיצאו מהתנור. כך הם ישארו נימוחים ולחים.