חנוכה ב- The Cook Store וכל הדברים הטובים
חנוכה הוא חג נהדר לכולנו. מרביתנו ( ותקנו אותי אם אני טועה) לא מתעניינים כל כך במשמעויות הדתיות והמיסטיות של החג, על מלחמה בין בני חושך לבני אור והניצחון של החשמונאים על היוונים הרשעים ומסתפקים בשמחה בהדלקת נרות חנוכה תוך כדי פיזור אקסטרא דמי כיס לילדים וזמר עליז של שירי חנוכה. מהר מאוד מתכנסים כולם סביב הסיבה האמיתית של "למה אנחנו כאן היום", וזה כמובן לאכול אוכל טעים ומסוג מאוד מסויים שממנו אנו נמנעים בדרך כלל במשך השנה, מכיוון שכולנו שומרים על תזונה בריאה ומאוזנת, נמנעים מאכילת יתר של פחממות ונשמרים ממאכלים שצפים בשמן רותח כמו מאש. אז זהו, אם לא היה חנוכה, מישהו היה צריך להמציא אותו ולו רק לאפשר לנו לאכול פעם אחת בשנה סופגניות, לביבות וצ'ורוס.
מתכון משפחתי מנצח ללביבות חנוכה:
מכינים מבעוד מועד חמישה תפוחי אדמה בינוניים (או קישוא, בטטה, סלק), שני בצלים גדולים, ביצה, כף וחצי קמח, מלח ופלפל, קורט אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הירקות, מגרדים אותם בפומפייה גסה ומכניסים לקערה.
2. מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח, הפלפל והמוסקט.
3. מערבבים בעזרת הידיים. כשהתערובת אחידה מעבירים למסננת, ומניחים מעל קערה לכחצי שעה (לניקוז הנוזלים).
4. במקביל מחממים שמן לטיגון במחבת, לוקחים חופן מהתערובת, סוחטים ויוצרים לביבה שטוחה (בגודל חצי כף יד).
5. מניחים במחבת, מטגנים עד להזהבה והופכים.
6. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
7. לא לשכוח לשים על השולחן קערה עם שמנת חמוצה. בני הבית כבר יידעו מה לעשות עם זה.