טיפים לשימוש בטוח בסירי לחץ

סירי לחץ מודרנים הינם בטוחים לגמרי לשימוש ואם יש לכם זכרונות מהסבתא על מרק עוף שנמרח על קירות המטבח או חשש מ"דברים מתפוצצים" הינכם יכולים להרגע. סירי הלחץ המודרנים ואלה שיוצרו ב 10-15 שנים האחרונות כוללים אמצעי בטיחות רבים כגון מכסה משוכלל שננעל בקלות ואין שום אפשרות לפתוח אותו עד להתקררות הסיר, שסתום לשחרור עודף לחץ ומד לחץ שמתריע כשהלחץ עולה על המידה. כמו כן, סירי לחץ איכותיים עשויים פלדת אל חלד עבה במיוחד הבנוייה לעמוד בלחצים גבוהים בהרבה מאלה הנוצרים בסיר. לא פחות מכל האמור לעיל, חשובה העובדה שמכון התקנים הישראלי מחמיר בדרישותיו לבטיחות ונותן תו תקן ישראלי לכל דגם של סיר לחץ שמגיע לארץ. אינכם צריכים להבין בשסתומים, מדי לחץ ומכסים כאלה ואחרים. מכון התקנים הישראלי מוודא נותן תקן רק לאחר בדיקת מעבדה שנתית. לאחר שכל זאה נאמר, להלן מספר טיפים לשימוש בטוח בסיר הלחץ שרכשתם:
טיפים לשימוש בטוח בסיר לחץ:
- לפני השמוש בדוק כי הגומיה שמקיפה את המכסה אינה בלויה, סדוקה או יבשה.
- בדוק כי אטם הגומי המחובר לשסתום אינו בלוי, סדוק או יבש.
- החליפו את הגומיה ואטם הגומי כאשר אלה יבשים או סדוקים.
- אין למלא את סיר הלחץ יותר מאשר 3/4 מנפחו. במרבית הסירים נקודה זו מצוינת בטבעת פנימית.
- השתמשו במתכונים מיוחדים לסירי לחץ. כמויות הנוזלים שיש להשתמש בהם שונים מאשר בסירים רגילים מכיוון שהנוזלים אינם מתאדים.
- כשהלחץ מתיצב, יש להעביר את הסיר ללהבת גז קטנה ולהוריד את עוצמת הלהבה למינימום.
- כאשר סיר הלחץ שורק, יש להוריד את עוצמת הלהבה.
- הורד לחץ בהדרגה על ידי כיבוי הלהבה והמתן בסבלנות עד להתקררות הסיר. לזרוז התהליך ניתן גם לשים את הסיר בכיור ולהזרים על המכסה מים קרים.
- אין לטגן עם שמן בסירי לחץ. הם מיועדים לבישול במים בלבד.
- הרחק פניך מהסיר כאשר הינך פותח אותו.
- נקה את הסיר היטב לאחר כל שימוש.
- קנו מיבואן בעל מוניטין שנותן שרות טוב לאחר הקנייה.
- התקשר לתחנת שירות כאשר הינך מזהה בעיה בסיר. אין לנסות ולתקן סיר לחץ לבד למעט החלפת גומיות.
- אין טיפים אלה מהווים תחליף לקריאה בהוראות השימוש והוראות הבטיחות המצורפים לכל סיר.