9 פעולות מטבח מהנות שיעבירו לכם את זמן הבידוד בכיף
התפרצות נגיף הקורונה גרמה לעולם להיכנס למצב חירום קיצוני. עד היום שבו יימצאו פתרונות יעילים לטיפול במחלה, אזרחים רבים בכל רחבי העולם נדבקים ורבים עוד יותר נאלצים להיכנס לבידוד כדי לשמור על סביבה בטוחה.
הבידוד קוטע את החיים והופך פעולות פשוטות למסובכות במיוחד. אבל למרות הדכדוך, יש לבידוד גם צד חיובי: אתם תקועים בבית ומחפשים איך להעביר את השבועיים הבאים. זה הזמן לעיסוקים שלרוב אתם פשוט לא מספיקים לעשות - ובראשם
להשקיע בבישולים במטבח.
אין גבול לדברים המרתקים המעניינים שניתן לעשות עם כמה מצרכים, מטבח מצויד ויצירתיות!
השבועיים יעברו במהרה והמקפיא והמזווה שלכם יתמלאו באוכל מושקע. האוכל בבית ישתדרג ויהיה צבעוני ושמח בהרבה. כדי לעזור לכם להתחיל הכנו לכם רשימת עיסוקים לשעשועי מטבח משתלמים -
ממנה תצטרכו רק לבחור!
קודם כל, שימו לב שלתקופת הבידוד כדאי לצייד את המקפיא והארונות היטב, כדי לוודא שיהיה לכם אוכל טוב בבית גם במקרה בו לא תוכלו להשיג מצרכים. מה מומלץ לקנות מראש?
מוצרי מזווה:
- פחמימות: פסטה, קוסקוס, בורגול, פירורי לחם, עוגיות, קמח, סוכר.
- שימורים: שימורי קטניות - חומוס, שעועית, אפונה... שימורי בשר ודגים, ושימורי ירקות ופירות - עגבניות מרוסקות, אננס משומר, חצילים, זיתים ומלפפונים.
- קטניות יבשות: תמיד משביע ותמיד טעים! חבילות חומוס יבש, שעועית, אפונה יבשה, עדשים וגריסים יחזיקו מעמד וישביעו לזמן ארוך.
מוצרי פריזר:
- תבלינים: שום כתוש ויבש, פפריקה, כמון, כורכום, בזיליקום.
- ירקות קפואים: תירס, אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי וכרובית.
- בשרים: חזה עוף פרוס, בשר טחון ונתחים.
- דגים: נתחים קפואים שקל להכין במהירות בתנור או במחבת.
- מוצרי חלב: גבינות וחלב יעברו הקפאה וישמשו אתכם במגוון בישולים.
אז מה מכינים?
1. הכנת רטבים ומטבלים לשדרוג המזווה הבית
מה יותר טעים מפסטו איטלקי איכותי? פסטו ביתי טרי שהכנתם בעצמכם. עולם הרטבים והמטבלים מכיל אינסוף מתכונים מדהימים להכנה ביתית שלרוב פשוט אין לנו זמן להכין.
הרתיחו צנצנות ועקרו אותן, הצטיידו בבקבוק רוטב ובמעבד מזון איכותי והתחילו בעבודה.
רעיונות לרטבים ומטבלים שכיף וטעים להכין בבית:
- מיונז ביתי
- צ'ימיצ'ורי
- פסטו איטלקי
- גווקאמולי
- מטבל עגבניות מיובשות
- חומוס ביתי
- ממרח פלפלים קלויים
- ממרח שום קונפי
- קרם ארטישוק
- מטבוחה ביתית
- קרם חצילים וקישואים
- ממרח סלק
- נוטלה ביתית
- חמאת בוטנים ביתית
אנחנו כבר מדמיינים את הצבעוניות של המזווה שלכם!
2. קרטיבים ביתיים
האביב מתחיל לבצבץ בין גשם לגשם.
אין כמו קרטיב טעים לשיפור מצב הרוח - במיוחד כשמדובר בכזה שהכנתם בעצמכם.
קחו תבנית קרטיבים, מעבד מזון, מקפיא וסבלנות… התוצאה תתחסל במהירות.
שילובים לקרטיבים ביתיים מושלמים:
- בננה, טחינה ותמרים: שילוב בריא במיוחד שישמח את חובבי החלווה.
- גלידת שוקולד, קפה ופירות יער: למושחתים!
- נענע, מיץ לימון וסירופ סוכר: לקרטיב לימונענע מרענן.
- שוקולד לבן, גבינת שמנת ופירורי עוגיות: לתוצאה קרמית ומפנקת.
ספרו לנו על השילוב שלכם…
3. ארוחת פיצות
מתי בפעם האחרונה הכנתם פיצה ביתית? זו ההזדמנות להשקיע:
מצאו את המתכון האהוב עליכם לבצק,
הכינו רוטב עגבניות מושקע,
הזמינו גבינת מוצרלה איכותית ופזרו תוספות מלמעלה.
את האפייה בתנור הביתי ניתן לדמות לאפיית טאבון עם אבן שמוט שעוזרת להשיג תחתית פריכה ותוצאה אוורירית.
להלן כמה רעיונות לתוספות מעניינות:
- מנגולד ובצל מקורמלים בסילאן וחומץ בלסמי.
- עגבניות שרי ובצל ירוק, קצוצים דק.
- אננס וגבינה כחולה.
- שבבי גבינה בולגרית ורצועות פלפלים קלויים.
4. ארוחות נושא
לא בא לכם פיצה, אבל מתחשק לכם אוכל מקסיקני או יפני? זה הזמן להפיק ארוחות נושא מושקעות ולא לוותר על אף מרכיב מיוחד:
מה דעתם על ארוחת טורטיות עם גווקאמולי, תירס ועוף מוקפץ?
או אולי ערב סושי בו תתרגלו את כישורי הגלגול שלכם?
מתחשק לכם לבקר במטבח האיטלקי ולהכין לזניה בניחוח בזיליקום?
או לנסות לבקר ברוסיה, עם בורשט ופירושקי?
הצטיידו ב-מכשיר לגלגול סושי, ווק סיני, סיר פסטה ומחבת רחב
זו הזדמנות מעולה להתנסות בבישולים שלרוב פחות יוצא לנו להכיר!
5. גלידה ביתית
הבידוד הוא זמן מעולה להכין את הקינוח המושלם: גלידה ביתית מפנקת שתשב במקפיא ותחכה לרגע בו תרצו משהו מיוחד.
להכנת גלידה ביתית תצטרכו מכונת גלידה, שמנת, ביצים, סוכר וחומרי טעם: פירות, שוקולד, עוגיות, קרמל ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
גלידות חלומיות במיוחד:
- גלידת שמנת עם קוביות תותים ושוקולד לבן.
- גלידת חמאת בוטנים ברוטב קרמל מלוח.
- גלידת פיסטוק עם דבבי פיסטוקים קלויים.
- גלידת שוקולד מריר עם פסי נוטלה ושברים מהשוקולד האהוב עליכם.
6. הכנת חמוצים וכבושים
צנצנת חמוצים ביתית תמיד תהיה בריאה וטעימה יותר מכל צנצנת קנויה. לחמוצים ביתיים יתרונות בריאותיים חשובים: החמוצים מעלים את רמת החיידקים הפרוביוטים בקיבה ובכך מסייעים לעיכול.
גם כבישה ביתית בריאה יותר מקניית כבושים תעשייתיים, והתוצאה מעוררת תיאבון ומוסיפה הרבה גיוון לאוכל.
מה צריך כדי להכין? מלח, מים, תבלינים, ירקות מתאימים וצנצנות מעוקרות.
עם מה כדאי להתחיל?
- מלפפונים חמוצים ביתיים: זמן ההחמצה אורך 1-2 שבועות.
- כרוב כבוש ביתי: זמן ההחמצה אורך בין שבועיים לחודש.
- לימון כבוש: מוכן תוך שבוע, ומתחסל תוך שעה…
- בצל כבוש בחומץ: תוספת מלאת טעם שמוכנה ביומיים.
7. תערובות תיבול ועשבים למקפיא
העבודה משתלמת: קנו צרורות גדולים של העשבים והתבלינים האהובים עליכם
- פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, ג'ינג'ר, שום, בזיליקום -
שטפו אותם היטב, קצצו לחתיכות והקפיאו בתוך שקיות או קופסאות פלסטיק קטנות.
התוצאה: מאגר עשבי תיבול לכל תבשיל, כדי למנוע מהפטרוזיליה להירקב במקרר ולשליפה מהירה במהלך הבישול.
הצטיידו ב- כותש שום, מסננת תבלינים, עלי ומכתש, וקופסאות פלסטיק לאחסון מזון
8. חגיגת סלטים
אם אתם חייבים לשבת בבית, אל תעשו את זה עם ארוחת מיקרוגל מבאסת!
קנו משלוח של פירות וירקות טריים והתחילו להתפרע עם מתכוני הסלטים המושקעים שתמיד רציתם להכין.
הצטיידו ב-מייבש חסה, קולפן ירקות איכותי, סכין ירקות חדה, קרש חיתוך מעץ במבוק קערת סלט ומרסס שמן
חובה לנסות: סלט חסה, תפוח, קשיו, עלי בייבי, חמוציות ורוטב דבש וחרדל.
9. מתוק בפה, מתוק בלב
אי אפשר בלי קינוח לסיום!
המזווה שלכם משווע לממתקים ביתיים. בטח מדגדג לכם לנסות להכין ריבת תפוזים, מרמלדה או סוכריות קרמל ביתיות. בשביל לפתוח מפעל ממתקים ביתי יש להצטייד במדחום מטבח וכלים לבישול.
אנחנו שמחים להציע לכם את כל המכשירים והכלים הנדרשים למטבח במשלוח עד הבית.
הפכו את הבידוד להזדמנות, היכנסו למטבח והתחילו להתנסות!