סירי לחץ - יתרונות וטיפים
יום שישי 14 אפריל 2017

כל בשלנית מתחילה תאמר לכם, כי בעוד סטרס מזיק לבישול ולאפיה, לחץ, לעומת זאת - לא. אם תהיתם לרגע לגבי משחק המילים הקטן, מיד נבהיר, כי הכוונה שלנו היא לבישול בסיר לחץ. אמנם, היו מספר שנים בהן ירדו סירי הלחץ ממרכז תשומת הלב הקולינרית והוחלפו על ידי גישות בישול אחרות וטרנדים אחרים. אבל, כמו כל אביזר מטבח טוב, הם שבים ועולים בחזרה, כטופחים על שכמן של האימהות והסבתות שלא נכנעו לטרנד האופנתי האחרון, ומוכיחים לנו שבישול איכותי חי לנצח, הרבה מעבר לכל אופנה קולינרית זמנית שהיא.
מדוע חשוב שיהיה לכם סיר לחץ במטבח ומהם יתרונות השימוש בסירי לחץ?
- חיסכון בזמן
הטמפרטורה הגבוהה הנוצרת בסיר, האטום הרמטית, מקצרת את זמן הבישול הנדרש בכמעט -75% מזמן הבישול הנדרש לבישול זהה בסיר רגיל. בכך תחסכו זמן יקר. - היגיינה ובריאות
לבישול בסיר לחץ יתרונות בריאותים משמעותיים. הטמפרטורות גבוהות שאליהן מגיע המזון בעת הבישול בלחץ מחסלות כל חיידק או בקטריה שעלולים להיות במזון. - שמירה על הערכים התזונתיים שבמזון
הבישול הקצר והטמפרטורות הגבוהות מאפשרות בישול תוך אובדן מינמלי של ויטמינים ומינרלים ובכך לשמור על הערכים התזונתיים שבמזון. - בישול טעים יותר
הבישול בסיר לחץ הינו מהיר ונעשה בסביבה אטומה לחלוטין. כך המזון אינו מתייבש, אינו נשרף, והטעמים וארומות נשמרים במלואם. - ראש שקט
בניגוד לסירים הרגילים, נידוף הנוזלים מסירי הלחץ הם כמעט אפסיים, ולכן, ניתן להעמיד את הסיר על הכיריים, להתפנות לעיסוקים אחרים. שיטה זו מסירה מעליכם את החשש לשריפת המזון ולתחתיות החרוכות שאנחנו מכירים, כאשר אנחנו שוקעים בעיסוקינו ומגלים, לעיתים באיחור רב, כי שכחנו את התבשיל על הגז... - ריכוך ובישול מהיר גם לרכיבי מזון קשים
סיר לחץ מומחה בטיפול ברכיבי מזון בעלי מרקם קשה, אשר בישולם בסירים רגילים אורך זמן רב. בישול צלי בשר, תבשילי ירקות שורש למיניהם, קורקבנים וכד', מתקצר באופן ניכר, בשל הבישול בלחץ והטמפרטורות הגבוהות הנוצרות בסיר. - חיסכון במקום במטבח
ניתן להשתמש בסיר הלחץ לכמעט כל מטרה. בישול בשרים, עוף, גולש, תבשילים, מרקים ומנות אחרונות הן רק חלק מהתבשילים אותם ניתן להכין בסיר לחץ. כך ניתן להשתמש בפחות סירים במטבח. - חיסכון באנרגיה.
בניגוד לסירים רגילים, אין אובדן של חום ואנרגיה. הכל נשאר בסיר. כך תחסכו אנרגיה רבה והמטבח שלכם לא יתחמם.
מה כדאי לבדוק לפני שרוכשים סיר לחץ
- ראשית כדאי לבחור בנפח סיר המתאים ביותר לכם
סיר בנפח עד 5 ליטר מתאים ביותר לבודדים ולמשפחות עד 3 נפשות. סיר בנפח 5-7 ליטר מתאים ביותר למשפחות של 3-5 נפשות. סיר לחץ בנפח 7-10 ליטר מתאימים למשפחות של מעל 5 נפשות ולמשפחות המרבות לארח. יתכן ויועיל לכם לדעת כי מרבית לקוחותינו מעדיפים סיר לחץ בנפח 7-10 ליטר. - לוודא כי סיר הלחץ מאפשר הגעה ללחץ מתאים
מרבית המתכונים מתאימים לסירים המגיעים ללחץ של 15 PSI וסירי לחץ איכותיים אכן מגיעים ללחץ זה. במידה והסיר שרכשתם מגיע לפחות לחץ, יש להוסיף 10% - 20% לזמן הבישול. - אחריות ושרות
דירשו אחריות בכתב על סיר הלחץ. הסיר אמור לשרת אתכם שנים רבות ושכך רצוי מאוד לרכשו בחנות בעלת מוניטין ומיבואן בעל מוניטין אשר יודע לתקן את הסיר כאשר עולה המורך ומחזיק חלקי חילוף כגון גומיות, ידיות, שסתומים ומכסים. - חומרים
מכיוון שהסיר שלכם מיועד לשרת אתכם שנים רבות, רצוי לרכוש סיר עמיד העשוי פלדת אל חלד 18/10. אין שום טעם לרכוש סיר לחץ המצופה חומר שאינו נדבק- איכותי ככל שיהיה. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שאין בכך כל צורך. סירי לחץ פועלים בסביבה אטומה ומרובה בנוזלים. קל לנקותם לאחר השימוש והציפוי אינו מועיל. - סימונים פנימיים
חשוב לוודא כי פנים הסיר כולל סימוני נפח פנימיים. נושא זה חשוב בכל סיר אך במיוחד בסירי לחץ. - בטיחות
מכון התקנים הישראלי מוודא כי כל דגמי סירי הלחץ המגיעים לשיווק בישראל בטוחים לחלוטין לשמוש ומעניקים להם תו תקן ישראלי, כך שהסיכוי לבעיית בטיחות נמוכה ביותר. יחד עם זאת רצוי לוודא כי הסיר עומד גם בתקני תקן בינלאומיים כגון תו תקן גרמני, צרפתי או אמריקאי ולרכוש סיר לחץ איכותי מפירמה בעלת מוניטין. כמו כן רצוי לודא לפני השימוש כי הסיר במצב תקין וכי גומיית איטום הסיר תקינה וללא סדקים .על כך אין להתפשר. כך תוכלו להשתמש בסיר הלחץ שרכשתם ללא חשש ולאורך שנים רבות.
מתלבטים עדיין איזה סיר לחץ מתאים לכם וברצונכם לשמוע פרטים על סירי הלחץ שלנו? התקשרו לשרות הלקוחות בטלפון 072-3929103 ונשמח לייעץ.