מקינטות לקפה – לשתות קפה כמו באיטליה
זה לא סוד שכשמדובר בקפה, האיטלקים עושים את זה הכי טוב. כדי לחלוט קפה כמו איטלקים אמיתיים, הכירו את המקינטה: המכשיר האיטלקי ששומר על קפה עם טעם של פעם כבר מאז שנות ה-30. אם אתם מחפשים להכין קפה עשיר ואיכותי, בלי להוציא כסף רב על מכונת אספרסו חשמלית, המקינטה עשויה להיות הפתרון האידיאלי עבורכם.
מה זו מקינטה?
מקינטה, או באיטלקית – מכונה קטנה, היא מכשיר להכנת קפה סמיך, עשיר ונהדר. המכשיר המיוצר באיטליה חווה התעוררות לאחרונה, ובצדק! המקינטה היא גם חלופה ידידותית למכונת האספרסו היקרה, ללא צורך בחשמל או בציוד מפואר. המכשיר הוצג לראשונה בשנת 1933, והוא עדיין פופולרי מאוד ברחבי העולם, במיוחד באירופה ובאמריקה הלטינית. המקינטה מייצגת את המסורת האיטלקית ושומרת על הטעם והארומה של הקפה האותנטי.
איך עובדת המקינטה?
לפני שאנחנו לומדים איך להשתמש במקינטה, כדאי להבין את המכשיר ואיך הוא עובד, כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר בעת הכנת הקפה שלכם.
למקינטה יש שלושה חלקים עיקריים:
- תא תחתון: בו מאוחסנים המים החמים שיבשלו את הקפה.
- מסננת: המסננת ממוקמת מעל התא התחתון והיא מחזיקה את הקפה הטחון.
- תא עליון: מורכב על התא התחתון והמסננת, צורתו כמו של קומקום. הצינורית שבמרכז התא מאפשרת לאסוף לתא העליון את הקפה כאשר הוא מוכן.
החלקים של המקינטה עובדים יחד כדי לאפשר את תהליך החליטה. כאשר המקינטה מונחת על הכיריים, האדים המיוצרים מהמים הרותחים הופכים את הקפה הטחון לחליטת קפה נהדרת. לאחר הרתיחה והבעבוע, מים מהתא התחתון עולים כקפה לתא העליון, והפילטרים דואגים כי הקפה המבושל יהיה ללא שאריות של קפה טחון.
למה כל כך כדאי להשתמש במקינטה?
אף על פי שקפה דריפ ומכונות אספרסו נפוצים בכל העולם, יש הנאה קסומה בחליטת קפה בדרך המיושנת, מעל הכיריים, בצורה קלה ומהירה. הקפה שמתקבל הוא מרוכז מאוד, סמיך, עשיר וטעמו נפלא! גוף האלומיניום של המקינטה מסייע לשמור על החום, והמכשיר קל מאוד לניקוי.
איך להשתמש במקינטה
המקינטה פשוטה מאוד לתפעול! כדי לחלוט קפה ממש כמו איטלקים, עקבו אחר ההוראות שלב אחר שלב להכנה מהירה של קפה על הכיריים.
כך תחלטו קפה איטלקי אמיתי:
- פתחו את מכסה המקינטה ומזגו מים עד לגובה השסתום.
- הניחו את המסננת והוסיפו את הקפה הטחון. שקשקו מעט כדי לוודא שהקפה מונח באופן שווה.
- סגרו את המכסה והניחו את המקינטה על הכיריים, על חום בינוני.
- המתינו במשך כמה דקות, כדי לאפשר לקפה להתבשל.
- כאשר המים בתא התחתון מתקרבים לרתיחה, הלחץ ידחוף זרם של קפה לתא העליון. כשנשמע צליל בעבוע, הנמיכו את החום.
- כאשר צליל הבעבוע הולך ופוחת, הקפה שלכם מוכן.
- הסירו את המקינטה מהכיריים, מזגו את הקפה ותהנו!
באיזה סוג של קפה מומלץ להשתמש?
כדי להכין קפה מושלם באמצעות המקינטה, מלבד שיפור הטכניקה שלכם, יש לבחור את סוג הקפה הטחון הנכון. כלל האצבע הוא לבחור קפה טחון שהוא מעט דק יותר מאשר זה של קפה דריפ, אבל גס יותר מזה של מכונת האספרסו. כדי למצוא את הקפה המועדף עליכם, תצטרכו לעבור תהליך של התנסות בין טעמים מעודנים או חזקים יותר. התחילו את התהליך עם קפה טחון עד 250 גר', ולאחר מכן המשיכו משם.
חשוב מאוד לא להשתמש בקפה טחון שיושב על מדף המטבח שלכם זמן רב מדי. לא משנה אילו פולי קפה תבחרו לחליטה, מומלץ להשתמש בקפה שנטחן לא מזמן. באופן אידיאלי, כדאי להשתמש בקפה שנטחן מיד לפני השימוש, אז תקבלו קפה טרי ומלא טעם. בכל מקרה, אחסנו את הקפה במקום קריר ומוצל.
האם המקינטה מותאמת לכיריים אינדוקציה?
כן, אך עליכם לבחור את המקינטה המותאמת לכך. למעשה, כיריים אינדוקציה עובדים עם מתכות מגנטיות. רוב המקינטות המסורתיות מיוצרות מאלומניום ולכן הן לא יעבדו על הכיריים, אך תוכלו למצוא אצלנו מקינטות המיוצרות מנירוסטה המותאמות במיוחד לכיריים אינדוקציה.
כמה עולה מקינטה?
תוכלו למצוא אצלנו מקינטות מעולות מתוצרת Pedrini האיטלקית, בטווח נוח של מחירים, החל מ-74.90 ₪. עלות המקינטה תלויה בקיבולת שהיא יכולה לייצר בפעם אחת, מכוס קפה אחת ועד אפילו 12 כוסות.