בראנץ' אביבי

ישנם כמה מרכיבים הכרחיים שצריכים להיות בבראנץ' והם שתייה, מנות עיקריות קלילות וקינוח. במדריך לבראנץ' האביבי המושלם בחרנו להביא לכם כמה מתכונים נבחרים. אתם כמובן יכולים לשנות אותם ולהוסיף להם עוד מנות, כי בבראנץ' - כל המרבה הרי זה משובח!
1. שתייה
על כל בראנץ' לכלול כמה משקאות, מיץ, תה, קפה, אך הכי חשוב, קוקטייל מימוסה.
מתכון למימוסה אננס טרופית
מרכיבים (למנה אחת)
- 1/3 כוס יין מבעבע
- ¼ כוס מיץ אננס
- 1-2 כפות סודה לימון (או ספרייט)
אופן ההכנה
- קררו את היין המבעבע לפחות במשך חצי שעה. ביין לבן ככל שיותר קר יותר טוב!
- הוסיפו לכוס שמפנייה את היין ואת מיץ האננס. מלאו את שאר הכוס עם הסודה לפי טעמכם.
- אם תרצו, קשטו את דופן הכוס עם חתיכת אננס.
2. מנה עיקרית
מנה עיקרית לבראנץ' יכולה להיות כל מנה של ארוחת צהריים וארוחת בוקר. אנחנו בחרנו במנה פשוטה וקלאסיות לבראנצ'ים.
שולחן בייגל בהכנה עצמית
אם אתם רוצים לרצות את האורחים שלכם במינימום מאמץ הכינו שולחן בייגלים, המציע מגוון סוגי בייגלים, ממרחים ומילוים, כך שכל אורח יוכל להרכיב לעצמו את הבייגל המושלם. כל מה שנדרש מכם הוא לקנות בייגלים איכותיים ממאפייה, ולהכין בצלוחיות קטנות תוספות.
ירקות
- טבעות בצל סגול
- פרוסות עגבניה
- פרוסות מלפפון
- חסה חתוכה
- אבוקדו
- צלפים
- עירית קצוצה
ממרחים
- גבינת שמנת
- חומוס
- חמאת בוטנים
- נוטלה
- ריבה
תוספות
- טונה
- סלמון מעושן
- ביצה קשה
3. לקינוח
יש כל כך הרבה קינוחי בראנץ', אבל הקלאסיקות הן בדרך כלל וופל בלגי ופנקייקים. הבאנו לכם מתכון לשלושה סוגי פנקייקים טעימים שכולם אוהבים!
מתכון לפנקייק ב-3 טעמים
קודם כל עליכם להכין את הפנקייקים במחבת המיועד לפנקייק, ולאחר מכן מגיע החלק הכיפי, המילוי והקישוט שלהם!
מרכיבים (ל-9 פנקייקים גדולים)
- 6 ביצים גדולות
- 230 גרם קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 280 מ"ל חלב
- 2 קמצוצי מלח
אופן ההכנה
- הפרידו בין החלמונים והחלבונים של הביצים ושימו בקערות נפרדות. בעזרת מערבל ידני הקציפו את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף לבן מעט נוקשה.
- הוסיפו לקערה השנייה של החלמונים את הקמח בעזרת מסננת או נפה, ולאחר מכן הוסיפו את אבקת האפייה והחלב. תטרפו הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- קפלו לתוך התערובת את קציפת החלבונים בעדינות בכדי לא לאבד את האווריריות.
- חממו חמאה, שמן קוקוס או שמן צמחי על מחבת בגודל מתאים לפנקייק על חום נמוך עד בינוני. במחבת נון סטיק אין צורך להשתמש בשמן כלל.
- בעזרת מצקת צקו את הבלילה למחבת החמה וצרו צורה עגולה של פנקייק. לאחר כמה דקות כאשר אתם רואים כי נוצרות בועות בבצק תדעו שהגיע הזמן להפוך את הפנקייק. מומלץ להשתמש במרית מסיליקון בכדי לוודא שהפנקייק לא נדבק למחבת לפני שהופכים אותו.
- הפנקייק צריך להיות בצבע חום זהוב אחיד. כאשר הוא מוכן הניחו אותו בצד והמשיכו להכין את כל הבלילה.
האפשרויות לקישוט פנקייקים הן אינסופיות ואתם יכולים להשתולל ולהיות יצירתיים עם מגוון תוספות.
פנקייק עם פירות ויוגורט
זהו מילוי קליל יותר ובריא יותר. בשונה מקצפת וגלידה, יוגורט הוא אופציה בריאה יותר, אך עדיין כיפית ומתאימה לפנקייקים. מרחו מעט יוגורט (מומלץ יווני) בין הפנקייקים והוסיפו בין השכבות את הפירות האהובים עליכם, למשל פירות יער. מעל הכל שימו מעט יוגורט וכמה פירות לקישוט, ומעליהם פזרו מעט דבש ואבקת סוכר בשביל המתיקות.
פנקייק עם יותר מדי שוקולד
לכל אוהבי הנוטלה – זה הפנקייק בשבילכם. מרחו בין כל פנקייק שכבת נוטלה, ופזרו מיני מרשמלו ושוקולד צ'יפס לבן. מעל כל ערימת הפנקייקים פזרו רוטב שוקולד או שוקולד מומס. מי שרוצה להיות ממש מושחת יכול גם לפזר חתיכות של עוגיות אהובות כמו למשל אוריאו, או חתיכות של שוקולד.
פנקייק לימוני
במעבר חד מפצצת הסוכר של הפנקייק נוטלה נמצאת קלאסיקה אהובה ולא מוכרת בארץ של פנקייק עם לימון. סחטו מיץ לימון טרי, ושפכו אותו בין הפנקייקים. מעל כל שכבה פזרו גם סוכר. לקישוט וגם למקרה שתרצו עוד לימון, קשטו את ערימת הפנקייקים עם פרוסות לימון.
פנקייק ועוד כמה טיפים קטנים לבראנץ' מוצלח
- הכינו את כל מה שניתן יום מראש.
- קשטו את השולחן עם פרחים.
- הכינו תוויות למנות.
- תהנו!