קציצות חומוס עם מטבל
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
קציצות טבעוניות טעימות להפליא, עם מטבלים מקוריים שיהפכו את הארוחה לחגיגה וייגרמו לכם לרצות עוד ועוד! טעים במיוחד עם פיתות חמות או עם אורז.
זמן ההכנה: כ- 50 דקות כולל בישול.
מצרכים (ל-4 מנות)
-
1 כפית זרעי כוסברה .
-
1 כפית זרעי כמון .
-
פיסת שורש ג'ינג'ר טרי בגודל אגודל.
-
2 שיני שום.
-
שמן זית.
-
2 קישואים.
-
1 צרור גדול של כוסברה טרייה.
-
700 גרם של חומוס מקופסת שימורים, מסונן.
-
40 גרם פירורי לחם משובח.
-
פלפל שחור טחון טרי.
למטבל יוגורט מנטה:
-
½ מלפפון.
-
3 גבעולי נענע טרייה.
-
4 כפות יוגורט סויה.
-
לימון 1.
למטבל אגוזים:
-
1 בצל קטן.
-
1 שן שום.
-
100 גרם אגוזי קשיו.
- 140 מ"ל חלב קוקוס.
- 2 כתופת חמאת בוטנים.
אופן ההכנה
-
מטגנים את זרעי הכוסברה והכמון במחבת קטנה על אש בינונית למשך 2 עד 3 דקות, מעבירים למכתש ועלי, וכותשים לאבקה גסה.
-
קוצצים דק את הג'ינג'ר והשום, ולאחר מכן מוסיפים למחבת מחוממת ומשומנת. מטגנים למשך 2-3 דקות, או עד להזהבה, ולאחר מכן מעבדים במעבד מזון עם התבלינים הקלויים.
-
מגררים את הקישואים גס, מעבירים למסננת בכיור, ומפזרים קמצוץ של מלח ים מעל. סוחטים את התערובת עם הידיים כדי להיפטר מעודף הלחות, ולאחר מכן מוסיפים למעבד.
-
שוטפים את הכוסברה, ומוסיפים חצי מהצרור למעבד, יחד עם גרגירי חומוס, פירורי לחם וקורט מלח ופלפל. מעבדים עד שנוצר מרקם גרגרי מעט.
-
מעבירים למשטח עבודה נקי ומפרידים את התערובת לשמונה אצבעות עם ידיים רטובות. מניחים על מגש, ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
-
בינתיים, מכינים את מטבל היוגורט בטעם המנטה: חותכים את המלפפון לאורכו ומוציאים החוצה את הזרעים המימיים. מגררים את המלפפון דק. פורסים דק את עלי הנענע, ואז שמים בקערה את המלפפון והיוגורט, וסוחטים פנימה את הלימון. מערבבים היטב.
-
כעת, מכינים את מטבל האגוזים: פורסים דק את הבצל והשום, ואת גבעולי כוסברה שנותרו. מניחים על מחבת בינונית משומנת, ומבשלים למשך כמה דקות, או עד להזהבה. מוסיפים את אגוזי הקשיו והלחם הקלוי, מטגנים עוד 2-3 דקות, ולאחר מכן מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את חלב הקוקוס וחמאת הבוטנים, ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.
-
מחממים שמן על מחבת גדולה. כשהשמן חם, מוסיפים את הקציצות ומבשלים למשך כ- 2 דקות מכל צד, או עד להזהבה ואז הופכים. חוזרים על הפעולה עד ששני הצדדים משחימים.
בתאבון!