פשטידת אפטר פסח תרד ומצות
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
פשטידה חלבית בריאה, שתגרום לכם לשכוח למה לא חיבבתם מצות. וגם להפטר מכמות גדולה של שאריות מצה מפסח על הדרך(;
זמן ההכנה: כשעה וחצי.
מצרכים (ל-8 מנות)
- 1 בצל גדול קצוץ.
- 3 כפות שמן זית.
- 2 כוסות תרד קצוץ, טרי או קפוא.
- 1 כוס עלי קייל קצוצים.
- 250 גרם קוטג'.
- 3 ביצים גדולות, טרופות.
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון.
- ½1 כוסות פטה חתוכה לקוביות.
- 6 מצות.
- ¾ כף מלח.
- ½ כף פלפל שחור.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- מרטיבים את המצות בעזרת זרם מים דק ומניחים להן לספוג את המים בתוך מגבת נקייה, למשך כחצי שעה, עד שהן גמישות ורכות.
- בינתיים מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים למחבת את התרד והקייל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים.
- מעבירים את תערובת העלים לקערה גדולה ומוסיפים את הביצים, המוסקט, המלח, הפלפל גבינת הקוטג' והפטה. מערבבים היטב.
- מתחילים להרכיב את הפשטידה. משמנים תבנית אפייה בינונית ומניחים על התחתית שליש מהמצות הרכות. יוצקים מעליהן מחצית מתערובת העלים ומכסים בעוד שכבה של מצות.
- יוצקים מעל שכבת המצות השנייה את החצי הנותר של תערובת העלים ומכסים בשכבת מצות שלישית.
- אופים בתנור במשך כחצי שעה או עד ששכבת המצות העליונה מתחילה להזהיב.
- מצננים ומגישים.
בתאבון!
תהנו!