עוגת פבלובה
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מתכון לעוגת פבלובה קלילה וטעימה, שתשאיר את כל המשפחה מרוצה. הטעם שלה חורפי - תותים ופירות יער, עם הטאצ' הקצפתי שרק פבלובה יכולה לתת.
רכיבים:
למרנג:
4 חלמוני ביצים.
- 250 גרם אבקת סוכר.
- 1 כפית חומץ יין לבן (חשוב!).
- 1 כף קורנפלור.
- 1 כף תמצית וניל.
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- 5 כפות אבקת סוכר.
- 100 גרם גבינת מסקרפונה.
לציפוי פירות יער:
500 גרם תותים שטופים.
-
200 גרם חמוציות.
-
3 כפות אבקת סוכר.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס. בינתיים, מקציפים בעזרת מיקסר את החלבונים בקערה עמוקה, עד שהם מתחילים להסמיך, אך עדיין נוזליים. מוסיפים באיטיות, כף אחרי כף, את אבקת הסוכר תוך כדי ערבוב עם המיקסר. מקציפים עד שמקבלים קצף סמיך ויציב, שלא נוזל כשהופכים את הקערה. מוסיפים את הקורנפלור, החומץ ואת תמצית הוניל ומערבבים בעזרת המיקסר.
2. יוצקים את תערובת החלמונים המוקצפים לתוך תבנית ואופים במשך שעה בתנור המחומם. כעבור שעה מכבים את התנור ונותנים לתערובת להתקרר בתוכו מבלי לפתוח אותו.
3. בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבל מרקם יציב. הזהרו לא להקציף יותר מדי כדי לא להפוך את הקצפת לחמאה, כשרואים שהקצפת מפסיקה להיות נוזלית מפסיקים להקציף. מוסיפים את אבקת הסוכר והמסקרפונה תוך כדי ערבוב.
4. מכינים את זיגוג פירות היער: בתוך מעבד מזון מרסקים יחד את התותים, החמוציות ו- 3 כפות אבקת סוכר.
5. מרכיבים את העוגות- מרסקים את המרנג ומפוררים לתוך כוסות שקופות כמספר המנות שרוצים להגיש. מעל המרנג יוצקים את תערובת קרם המסקרפונה, ומעליהם את תערובת פירות היער. מניחים במקרר להתקררות ומגישים.
בתאבון! (: