מתכון לפסטה אבוקדו
יום שלישי 10 נובמבר 2015
פסטה היא המנה האיטלקית הנפוצה ביותר לצד הפיצה ואהובה גם במטבח הישראלי. הפסטה לא חייבת להיות בנאלית ומשעממת, ישנם הרבה רטבים מעבר לרוטב עגבניות ושמנת-פטריות. הרוטב שמככב כרגע הוא רוטב אבוקדו קר! מדובר במנה בריאה, טעימה וכל כך קלה להכנה שלא תאמינו.
מרכיבים (ל-4 מנות)
• 350 גרם פסטה, מומלץ מסוג ספגטי
• 2 אבוקדו בשלים
• מיץ מלימון 1
• 2 שני שום
• ¼ כוס שמן זית
• חופן נדיב של עלי בזיליקום
• ¼ כפית מלח
• גבינת פרמזן מגוררת להגשה
אופן ההכנה
- תבשלו את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח למשך 8-10 דקות עד לדרגת אל דנטה.
- במעבד מזון ערבבו את האבוקדו (ללא הקליפה), מיץ הלימון, השום, שמן הזית, הבזיליקום והמלח, עד לקבלת מרקם עשיר ושמנתי.
- לאחר סינון הפסטה מהמים ערבבו אותה בקערה גדולה יחד עם רוטב האבוקדו. הגישו עם מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל.
שימו לב כי את המנה הזו יש לאכול באותו היום, היא תהיה פחות טעימה ביום למחרת.
בתאבון!