מתכון למאפינס קינמון, תפוח ושיבולת שועל
יום שני 21 מרץ 2016
רק חצי שעה הכנה, ויש לכם מאפינס טעימים ובריאים לארוחת הבוקר, או נשנוש במהלך היום. זה גם חטיף בריא שילדים יאכלו ברצון!
מרכיבים (ל-10 מנות)
- ½ 1 כוס שיבולת שועל
- ¼ 1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר חום
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¾ כפית סודה לאפייה
- ¾ כפית קינמון טחון
- ½ כפית מלח
- 1 כוס מחית תפוחים
- ½ כוס חלב דל שומן
- 3 כפות שמן קנולה
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 חלבון ביצה
לציפוי
- 1 כף חמאה מומסת
- ¼ כוס שיבולת שועל
- 1 כף סוכר חום
- ¼ כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש ל-°200 צלסיוס. שמנו תבנית מאפינס או הניחו בתוכה מנג'טים ושימו בצד.
- בקערה גדולה ערבבו את המרכיבים היבשים (7 המרכיבים הראשונים ברשימה).
- בקערה אחרת ערבבו את המרכיבים הרטובים יחד. לאחר מכן שפכו את התערובת לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים, וערבבו עד התמזגות מלאה.
- מלאו ¾ מהמנג'טים, כדי שיהיה למאפינס מקום לתפוח.
- ערבבו את מרכיבי הציפוי ופזרו מעל כל מאפין, ואפו במשך 15-18 דקות, תלוי בתנור שלכם.
בתאבון!