מתכון לטירמיסו
יום שלישי 10 נובמבר 2015
הקינוח האיטלקי המוכר ביותר הוא הטירמיסו. מדובר בקינוח בעל מרקמים שונים וטעמים של שוקולד, קפה וגבינה, אשר מתאים בסוף כל ארוחה. הבאנו לכם מתכון אותנטי, בדיוק כמו שאוכלים באיטליה!
מרכיבים (ל-8 מנות)
• 5 ביצים גדולות, חלמון וחלבון מופרדים
• ½ כוס סוכר
• 450 גרם גבינת מסקרפונה
• קורט מלח
• 60 מ"ל ליקר מארסלה איטלקי או רום (אופציונלי)
• 3 כוסות קפה מקורר, עם סוכר למי שאוהב ובלי סוכר למי שרוצה טעם חזק של קפה
• 400 גרם בישקוטים
• 2 כפות אבקת קקאו לא מתוקה
• ¼ כוס שוקולד מריר מגורר לקישוט (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- בקערה בינונית תערבבו את 5 החלמונים יחד עם רבע כוס סוכר עד לקבלת מרקם קרמי ואוורירי.
- בקערה בינונית נפרדת ערבבו את המסקרפונה עד שלא יהיו בה גושים. הוסיפו לה את תערובת החלמונים וערבבו היטב.
- בקערה בינונית נוספת תערבלו עם מערבל חשמלי את 5 החלבונים, המלח ואת רבע כוס הסוכר הנותרת עד קבלת מרקם יציב ואוורירי. בעדינות תקפלו את קצף החלבונים בחלקים לתוך תערובת המסקרפונה. לאחר שהתערובת אחידה, הוסיפו את הרום או הליקר (אם אתם רוצים).
- תשפכו את הקפה לקערה נפרדת וטבלו כל בישקוט משני צדיו בתוך הקפה, אך אל תשאירו אותו בפנים, המטרה היא רק להרטיב את העוגייה קלות! סדרו את הבישקוטים בתחתית כלי זכוכית, בשורה, עד אשר התחתית מכוסה בשכבה שלמה של בישקוטים. מעל שכבת העוגיות הראשונה תמרחו חצי מתערובת המסקרפונה ופזרו מעל כף מאבקת הקקאו בעזרת נפה. שימו מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, מעליה את תערובת המסקרפונה הנותרת, ומעליה כף אבקת קקאו מנופה.
- כסו את הכלי עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שלוש שעות. לפני ההגשה תפזרו שוקולד מריר מגורר מעל. הגישו קר.
בתאבון!