מתכון לבצק סופגניות
יום חמישי 10 דצמבר 2015
מתכון פשוט נהדר לבצק לסופגניות אוורירי ומתקתק עם דבש.
מרכיבים (לכמה עשרות סופגניות, תלוי בגודל)
- ½ 1 כוסות מים בטמפרטורת היד
- ½ 1 כפות שמרים
- ½ 1 כפות מלח
- ½ כוס דבש
- 8 ביצים טרופות
- ½ 1 כוסות חמאה מומסת
- ½ 7 כוסות קמח
- 1 ביצה מהולה בכפית מים
אופן ההכנה
- ערבבו את השמרים, המלח, הביצים, הדבש והחמאה המומסת עם המים.
- ערבבו את הקמח עם כף או במערבל מזון עם וווים המיועדים לבצקים. הבצק יהיה רך, עדין ומעט דביק, אך יתייצב לאחר קירור.
- כסו את הקערה והניחו לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך שעתיים. הבצק אמור לאחר שתפח גם "לצנוח", כלומר חלקו העליון ישתטח.
- על משטח עבודה מקומח תחתכו חתיכות בגודל כדור פינג פונג מהבצק, גלגלו אותן והניחו על נייר אפייה במרחק 5 ס"מ אחת מהשנייה. כסו והניחו לתפוח לפחות עוד חצי שעה. אם תחכו יותר, הסופגנייה תהיה יותר קלילה.
- חממו שמן בסיר בטמפרטורה גבוהה, כ- 180°, כאשר עומק השמן בסיר צריך להיות לפחות 3 ס"מ. בהתאם לגודל הסיר, טגנו 2-3 סופגניות כל פעם. בעזרת כף שטוחה ומשמומנת הרימו את הסופגנייה התפוחה לטיגון בעדינות.
- טגנו את הסופגנייה כדקה עד דקה וחצי מכל צד, עד הזהבה, הוציאו עם כף מחוררת והניחו על נייר סופג, ותנו לסופגניות להתקרר.