משקה שוקולד מקסיקני חם ומפתיע
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
אצלי המילה מקסיקני מעלה אסוציאציה לחריף. אם גם לגביכם זה נכון, אז לא טעיתם. גם את השוקולד החם שלהם הם שותים מעט מתובל. רק מעט אל תדאגו(:
מרכיבים ( לשלושה ספלים )
- 2 כוסות חלב.
- 1/2 כוס שמנת מתוקה.
- 6 קוביות שוקולד מריר בעל אחוזי קקאו גבוהים.
- 3 כפות גדושות קקאו משובח לאפייה.
- 1 כף עמילן תפו"א.
- 3 וחצי כפות סוכר.
- 2 טיפות תמצית וניל.
- קמצוץ אבקת צ'ילי ( או יותר, לפי הטעם ).
אופן ההכנה
- בתוך סיר מחממים את החלב עם השמנת המתוקה עד שהוא חם ומעלה אדים, אך לא נותנים לא לרתוח ולבעבע.
- בזמן שהחלב מתחמם מערבבים בקערה את הקקאו, הסוכר והעמילן. מוסיפים כמה כפות חלב חם, לפי הטעם, אל תערובת האבקות ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- שופכים את תערובת הקקאו אל תוך סיר החלב, מוסיפים את תמצית הוניל ומכבים את האש.
- שוברים את קוביות השוקולד המריר לתוך הקקאו תוך כדי ערבוב.
- כשהשוקולד נמס לחלוטין, מחזירים את הלהבה ומבשלים עוד כ-3 עד 5 דקות.
- מסירים מהאש ומפזרים את אבקת הצ'ילי מעל.
- מוזגים ומגישים חם!
לרוויה, קיבלתם שוקולד חם מקסיקני אמיתי!(: