כנפי עוף קריספיות בנוסח תאילנדי קלאסי
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מתכון לכנפי עוף בנוסח תאילנדי - קריספיות במיוחד! מתכון שמשלב בין חמוץ, מתוק וחריף, לפי חוקי המטבח התאילנדי הקלאסי. מומלץ להגיש את הכנפיים על מצע של עלי חסה שטופים.
מרכיבים
-
1 ק"ג כנפי עוף.
-
1/4 כוס קמח תירס.
-
2 כפיות מלח.
-
1/2 כף עלי מנטה קצוצים דק.
-
1/2 כפית כמון טחון.
-
1/8 עד 1/2 כפית פלפל אדום חריף, לפי הטעם.
-
1/2 כפית אבקת שום.
-
ליים קטן אחד סחוט.
-
גרידת ליים מקליפה אחת.
-
1 כף רוטב "נאם פלא" תאילנדי.
-
1 כף סילאן.
-
בצל שלם קצוץ דק.
-
2 כפות סוכר.
- שקית ניילון לאפייה.
זמן הכנה: 10 דקות.
זמן בישול: 60 דקות.
סה"כ זמן: 70 דקות.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 160 מעלות .
-
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מוסיפים לתערובת את הרכיבים האבקתיים, ומוודאים שלא נשארים גושים לאחר הערבוב. מאוד נוח לערבב במעבד מזון או בעזרת מיקסר.
-
שוטפים את כנפי העוף ומכניסים אותם לתוך שקית האפייה. מעליהם מפזרים את הרוטב וסוגרים את השקית.
-
כשהשקית סגורה, מוודאים שהרוטב מפוזר באופן אחיד בתוכה.
-
מניחים את השקית על תבנית האפייה.
-
מנקבים שני חורים קטנים בקוטר כ- 1 ס"מ בחלק העליון של השקית על מנת לתת לאדים לצאת. מוודאים שהרוטב לא נשפך.
-
אופים בתנור שחומם מראש למשך שעה או עד שהכנפיים מזהיבות.
-
מומלץ להגיש מעל מצע של עלי חסה ולפזר מנטה ובצל ירוק קצוצים.
בתאבון!