טארט שוקולד עשיר
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מאפה שוקולד שישאיר את האורחים מרוצים ואת כל העוגות הקנויות מאחור. והאמת היא, שהוא בכלל לא קשה להכנה
זמן ההכנה: כשעה וחצי כולל הכנות.
מצרכים (לכ-10 פרוסות)
לבסיס:
-
225 גרם קמח לבן.
-
110 גרם חמאה.
-
80 גרם סוכר.
-
1 ביצה גדולה.
למלית:
-
1 כפית תמצית וניל.
-
250 גרם ריבת חלב.
-
100 גרם שוקולד מריר 70%, שבור לקוביות.
-
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות.
-
50 גרם חמאה מומסת.
-
2 ביצים + 3 חלמונים.
-
4 כפות סוכר.
-
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
-
מכינים את הבסיס. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית טארט בנדיבות. מערבבים באמצעות מעבד מזון את הקמח, החמאה, הביצה והסוכר יחד. ממהדקים את הבצק הנוצר לתחתית התבנית ומכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
-
ממיסים את השוקולד (הלבן והמריר) בתוך קערה שצפה במים רותחים. כשהשוקולד נמס מוציאים מהמים ומערבבים פנימה את החמאה.
-
מערבבים באמצעות מעבד מזון את הביצים, החלמונים והסוכר יחד במשך כ-10 דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים עד להווצרות תערובת אחידה.
-
מורחים את בסיס העוגה בשכבה נדיבה של ריבת חלב ומעליה יוצקים את עיסת השוקולד.
-
אופים המשך כ-חצי שעה או עד שקיסם שמכניסים לאמצע העוגה יוצא יבש.
-
מצננים הפוך על רשת, במשך שלוש שעות לפחות לפני ההגשה. מפזרים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.
בתאבון!