טארט פטריות טבעוני
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
משלב בין טעמים אקזוטיים בדיוק בצורה הנכונה, הטארט העשיר הזה מלא בטעמים עמוקים וטבעיים. התוצאה שמתקבלת תפתיע כל סועד, בין אם טבעוני ובין אם לא.
זמן ההכנה: כשעה כולל בישול.
מצרכים (ל-4 מנות)
-
230 גרם קמח.
-
3 כפות קורנפלור.
-
60 גרם מרגרינה.
-
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה.
למילוי:
-
1 בצל גדול.
-
2 שיני שום.
-
5-6 גזרים מגורדים.
-
250 גרם פטריות שמפניון.
-
360 גרם ערמונים קלופים.
-
2 כפות שמן זית.
-
1 כפית תימין יבש.
-
225 גרם גבינת שמנת סויה.
-
2 כפות שמן שומשום.
-
250 גרם פטריות יער .
-
2 כפות חמוציות מיובשות.
-
חופן קטן של פטרוזיליה טרייה.
לרוטב:
-
1 כף שמן קנולה.
-
1 כף דומדמניות קפואות.
-
300 מיליליטר ציר ירקות.
-
1 כף גדושה קורנפלור, מעורבבת עם 2 כפות מים.
אופן ההכנה
-
מחממים את התנור ל- 180° צלזיוס. מתחילים עם הקראסט. מנפים את הקמח ו- 3 כפות הקורנפלור למעבד מזון, מוסיפים את המרגרינה, אבקת המרק והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת שמזכירה פירורי לחם.
-
מוסיפים לתערובת הפירורים 2 כפות מים קרים, תוך כדי עיבוד, עד לקבלת תערובת בצקית. מוציאים את הבצק ולשים עד שהוא רך וגמיש.
-
מניחים את הבצק בתבנית טארט ומהדקים אותו לדפנות היטב. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, או עד שהבצק פריך.
-
בינתיים מכינים את המילוי לטארט. קוצצים דק את הבצל, מרסקים את השום, מגררים דק את הגזרים. פורסים את הפטריות וחוצים מחצית מהערמונים.
-
במחבת בינונית מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, השום, הטימין והפטריות ומטגנים בעדינות עד שהם מתרככים, כ -10 דקות.
-
מערבבים את גבינת השמנת והערמונים החצויים יחד בעדינות עד שהגבינה מתרככת.
-
כשהבצק פריך מוציאים אותו מהתנור, מכסים ומניחים בצד.
-
לרוטב, מחממים את השמן והדומדמניות בסיר קטן תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הציר החם ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח התירס, מכבים את האש ומניחים בצד.
-
פורסים את פטריות הבר, קוצצים את הערמונים שנותרו וקוצצים דק את הפטרוזיליה. מחממים את שמן השומשום על מחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בעדינות עד שהן מתרככות. מוסיפים את הערמונים, החמוציות והפטרוזיליה.
-
מסדרים את הטארט בשכבות תוך שימוש בעיסות השונות ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!