טאקוס סינטה וגבינה נמסה
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
שילוב טעים להפליא בין טעמי המטבח המקסיקני המסורתי. הטאקוס האלה טובים כמתאבן מעורר תיאבון או כמנה עיקרית בארוחה.
מרכיבים (ל- 18 טאקוס)
לטאקוס:
- 1 ק"ג בשר סינטה פרוס דק.
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת.
- 18 טורטיות בינוניות מקמח תירס.
- 1 בצל בינוני קצוץ דק.
- 5 שיני שום כתושות.
- חצי כפית אבקת צ'ילי.
- כפית כמון .
- כף אבקת מרק עוף.
לרוטב:
- 10 כפות קטשופ.
- 10 כפות מיונז.
- כפית אבקת צ'ילי.
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל על מחבת בינונית משומנת. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים למחבת את השום הכתוש ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את רצועות הסינטה וצורבים קלות, כחמש דקות מכל צד (לא יותר).
- כשלוש דקות לפני שמסירים את הסינטה מהאש מוסיפים את הכמון, הצ'ילי ומרק העוף.
- כשהבשר מוכן, מתחילים לסדר את הטורטיות. על כל טורטיה מפזרים בשר במרכז, ולצידו את הגבינה המגוררת. משאירים קצוות נקיים על מנת שנוכל לסגור את הטורטיה.
- מגלגלים את הטורטיה מסביב לבשר כך שמשאירים קצת טורטיה יבשה בתחתית, ומקפלים את הקצוות הפתוחים.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את הטורטיות בצפיפות, בזהירות שהם לא ייפתחו, כך שכל הקצוות המקופלים פונים כלפי מטה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך רבע שעה - 20 דקות, או עד שהטורטיות משחימות מלמעלה.
- בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את הקטשופ, המיונז ואבקת הצ'ילי, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוציאים את הבוריטוס מהתנור ומגישים אותם חמים.
- טובלים ברוטב ונהנים. בתאבון!(: