חטיפי גרנולה ביתיים
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
טעימים, בריאים, ועשירים יותר מכל מוצר קנוי. חטיפי גרנולה אלו עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים הודות לרכיבים הטריים ו-100% השקעה ותשומת לב לפרטים הקטנים. חטיפים שאתם והילדים תוכלו לנשנש מתי שיתחשק לכם - בבית או בחוץ.
מצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל עבה.
- ½ כוס שקדים.
- ½ כוס אגוזי לוז.
- ½ כוס צימוקים עסיסיים (עדיף לבנים).
- ⅓ כוס שמן (לא זית - אפשר להחליף בחמאה מומסת).
- ¾ כוס סוכר חום.
- ⅓ כוס סילאן.
- קמצוץ כמון, אם אוהבים.
- ½ כוס טחינה (אפשר להחליף בחמאת בוטנים).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים, שיבולת השועל, האגוזים והצימוקים, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את השמן, הסוכר, הסילאן, הכמון והטחינה, עד להווצרות תערובת חלקה.
- יוצקים את התערובת היבשה לרטובה ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ויוצקים לתוכו את התערובת.
- מהדקים היטב לתחתית ומוודאים שנוצרה שכבה אחידה של תערובת.
- מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור וחותכים לרוחב לרצועות, לפני שהתערובת מצטננת. כשהיא תצטנן היא תתקשה ואז אי אפשר יהיה לחתוך אותה.
- מניחים לחטיפים להצטנן כעת.
- כאשר הם כבר קשים, אפשר לעטוף בעטיפות צלופן שקוף על מנת להקנות להם מראה מפתה יותר.
תהנו!(: