המבורגר טבעוני
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מנה עיקרית טבעונית מעולה, בריאה וטעימה. התיבול המזרחי נותן להמבורגר הטבועני גוון מעניין - בהחלט כדאי לנסות, אפילו אם אתם לא טבעונים או צמחונים.
זמן ההכנה: כ-50 דקות כולל בישול.
מצרכים (ל-4 המבורגרים)
-
400 גרם חומוס (מבושל, משומר).
-
350 גרם תירס מתוק מוכן לאכילה.
-
½ צרור כוסברה טריה.
-
½ כפית פפריקה.
-
½ כפית כמון טחון.
-
גרידת לימון 1.
-
3 כפות גדושות קמח.
-
מלח לפי הטעם.
-
1 חסה עגולה קטנה.
-
2 עגבניות בשלות גדולות.
-
קטשופ.
-
4 לחמניות המבורגר מקמח מלא.
אופן ההכנה
-
מסננים ומכניסים את גרגרי החומוס והתירס למעבד מזון. שוטפים את הכוסברה, ולאחר מכן מוסיפים חצי למעבד יחד עם הגבעולים. מוסיפים את התבלינים, גרידת הלימון, הקמח וקורט מלח, ומעבדים במהירות נמוכה. צריך להקפיד שלא לטחון יותר מדי כדי לשמור על המרקם הגרגרי.
-
על משטח מקומח, מחלקים ומעצבים את התערובת לארבע קציצות שוות בגודלן (בערך 2 סנטימטרי עובי). מניחים על מגש ומכניסים למקרר לכ -30 דקות, כדי לייצב אותן.
-
מחממים מעט שמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ -10 דקות, או עד להזהבה.
-
בינתיים, שוטפים ומייבשים ארבעה עליי חסה יפים, ופורסים את העגבניות דק.
-
סוחטים קטשופ על הבסיס של כל לחמנייה, ולאחר מכן מניחים את הקציצות. שכבה מעל מניחים כמה פרוסות עגבנייה, עלה חסה, כמה עלי כוסברה ולבסוף את החצי העליון של הלחמנייה.
-
מגישים עם סלט פריך, ירוק, אם רוצים.
בתאבון!