בראוניז ללא גלוטן
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
בראוניז מעולים, עשירים בשוקולד כמו שרק בראוניז יכולים להיות. והכי חשוב - הם ללא גלוטן. והאמת? שהם גם טבעוניים. אז תהנו!
זמן ההכנה: כשעה כולל אפייה.
מצרכים (לכ-8 מנות)
-
2 בננות בשלות, מעוכות.
-
350 גרם מרגרינה בטעם חמאה.
-
1 כוס קמח תפוחי אדמה.
-
1 כוס קמח אורז חום.
-
2 כוסות אבקת סוכר לבן.
-
½ כוס אבקת קקאו לא ממותקת.
-
200 גרם שוקולד מריר מומס.
-
½ כפית סודה לשתייה.
-
⅝ כפית קרם טרטר.
-
1.5 כפיות מלח.
-
200 גרם אגוזי מלך קצוצים.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס. משמנים תבנית מרובעת, רחבה.
-
בקערה גדולה מערבבים יחד את קמח תפוחי האדמה, קמח האורז, הסוכר, אבקת הקקאו, הסודה, קרם הטרטר והמלח.
-
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הבננות, המרגרינה והשוקולד.
-
מערבבים יחד את כל החומרים עד שנוצרת בלילה אחידה.
-
יוצקים לתוך התבנית ומפזרים באופן שווה בתחתית. מפזרים מעל את אגוזי המלך ולוחצים קלות כדי שהאגוזים ייכנסו לתוך הבלילה.
-
אופים למשך כ- 20-25 דקות, או עד שהבראוניז נראים יבשים בחלקם העליון.
-
מוציאים, מצננים הפוך על רשת, פורסים לריבועים ומגישים.
פשוט, הא? בתאבון!