בורקס מצה - תפוחי אדמה
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
בורקס - מצה במילוי תפוחי אדמה - גם קל במיוחד להכנה וגם יעזור לכם להיפטר מהמצות שנשארו בסוף חג הפסח.
זמן ההכנה: כשעה ורבע.
מצרכים (ל-4 בורקסים)
- 2 מצות.
- 2 תפוחי אדמה בינוניים.
- ½ כף אבקת מרק עוף.
- 10 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה).
- ביצה טרופה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מרטיבים את המצות תחת זרם מים חלש ומייבשים אותן על מגבת נקייה במשך חצי שעה עד שהן רכות וגמישות.
- בינתיים מכינים את מילוי הבורקס. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מוציאים, מקלפים ומועכים יחד עם החמאה ואבקת המרק.
- חוצים את המצות ומניחים על משטח עבודה. מפזרים באופן שווה את המלית על המצות ומגלגלים כל חצי מצה עד להווצרות גליל.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים עליו את הבורקסים כך שהלשונית הפתוחה כלפי מטה.
- מורחים את הביצה על הבורקסים.
- אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהבורקסים משחימים.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.
בתאבון!