איך לעצב חלל מטבח יעיל ונוח לשימוש?
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מהירות הבישול ואיכות התבשילים שאתם מכינים מושפעים רבות מאיך שהמטבח שלכם מעוצב. נשמע מופרך? ממש לא. תדמיינו את עצמכם מבשלים במטבח מרווח ומואר היטב. כשאתם זקוקים למשהו, אתם פשוט מושיטים יד, פותחים מגירה או דלת, והוא נמצא שם. ברקע מתנגנת המוזיקה האהובה עליכם, והמתכון נמצא ממש מולכם, פתוח בטאבלט. נשמע כיף, נכון?
עכשיו דמיינו את עצמכם מבשלים בתוך שאריות המצרכים שכבר השתמשתם בהם, וכשאתם צריכים את הכמון הוא נמצא בצד השני של המטבח, מאחורי אבקת מרק, מלח, פלפל ועוד 20 תבלינים שהשד יודע איך הם הגיעו לשם. ונפסיק את הסיוט הזה פה. וכל זה לצלילי נהימותיו הנרגנות של המקרר.
מה נשמע לכם כיף יותר?
אנחנו מהמרים על הראשון.
כך תוכלו לעצב את המטבח שלכם כך שהבישול יהיה עבורכם חוויה, ולא מטלה!
-
כסו את הקירות מאחורי משטחי הבישול באריחים - חוץ מזה שהם יפים ומוסיפים המון לניראות המטבח, הם גם יעזרו לכם לשמור עליו נקי. הרבה יותר קל לנקות אריחים משאריות רוטב דביקות וקשות במיוחד, מאשר לנקות קיר.
-
אל תשכחו את הפח - נכון, אף אחד לא אוהב להתעסק עם זבל. אז השקיעו בזה קצת מחשבה אחת ולתמיד. מקמו את הפח כך שיהיה קרוב למשטח שעליו אתם מבשלים, והמרחק שתצטרכו לעבור עם קליפות ביצים וזבל רטוב יהיה מינימלי.
-
אל תתפתו - קל להתפתות לעיצוב מטבח שנראה כאילו גזרו אותו מפינטרסט. חשבו גם קצת פרקטי. אל תשכחו למשל, לוודא שמשטח העבודה (משטח שיש, אבן קיסר, עץ...), לא רק יהיה יפה ותואם את טעמכם האישי, אל שגם לא ייסדק או ישרף אם תניחו עליו סיר חם. ותודו שמדי פעם אתם מניחים איזה סיר חם בלי משטח מבודד מתחתיו. ונכון, עיצוב בלי מקומות אחסון עליונים יכול להיות מאוד נקי ומרווח, אבל איפה תשימו את הכלים שלכם? לפני שאתם מתפתים, פשוט עצרו לרגע לחשוב (:
-
אל תזלזלו בכיור - חומר הגלם ממנו הוא עשוי הוא חשוב מאוד. כיור מאבן למשל, כמו גם השיש, הוא קל לניקוי אבל עשוי להיסדק אם תשפכו לתוכו מים רותכים. נוסף על כך, חשבו על כמה עמוק אתם רוצים שיהיה. כיור עמוק אולי יוכל להחביא את הכלים המלוכלכים, אך אם הוא יהיה קצת עמוק מדי הוא יכול בהחלט לגרום נזק לגב שלכם. שקלו לעצב את המטבח שלכם כך שיהיו בו שני כיורים, אחד לכלי בישול ואחד לכלי אכילה. כך תוכלו להתאים כל אחד מהם לשימוש שנעשה בו בצורה מיטבית.
-
השתמשו במגירות - מכירים את זה שאתם מחפשים איזה רוטב או תבלין אזקוטי שלא השתמשתם בו כבר כמה חודשים, והוא נדחף עמוק עמוק לתוך הארון שלכם, אז אתם מוצאים את עצמכם מוציאים את כל תכולת הארון ומחזירים אותה כשאתם מקללים את הבקבוקון הקטן והארור שהביא אתכם לזה? אז אם הוא היה בתוך מגירה פשוט הייתם שולפים אותה ומוציאים את התבלין. ככה פשוט. תשתמשו במגירות. באמת, כדאי.
-
שבו בנוח - לא תמיד חייבים לעמוד. אתם יכולים לארגן לעצמכם מקום ישיבה. לכם ולכל מי שירצה לארח לכם חברה בזמן שאתם מבשלים.
- הכניסו למטבח רמקולים טובים - המוזיקה תהפוך את הכל לצבעוני וכייפי יותר. במיוחד אם אתם מאלה שמתחילים לשטוף כלים כשמשהו מעצבן אותם.