איך להתקרר בקיץ, ולהיות בריא יותר על הדרך?
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
בקיץ כולנו מנסים להתקרר איפה שרק אפשר. לעבור דרך הקניון בדרך לאנשהו, רק כדי לתפוס עוד כמה רגעים של מזגן; לזלול ארטיק באושר צרוף במקום שוקולד אחרי ארוחת הצהריים; לקחת מקלחת קרירה באמצע היום... על מרק קר שמעתם?
נכון, נשמע קצת מוזר. קבלו את היתרונות בלצאת קצת מהמסגרת ולהתנסות הקיץ עם מרקים צוננים ומרעננים!
-
ערכים תזונתיים - זה נכון שמרקים הם בריאים, אבל במהלך הבישול של מרק חם חלק מהויטמינים היקרים עדיין מתפרקים, או מתאדים ביחד עם אדי המים שיוצאים מהסיר. כשאתם מכינים מרק קר אין סכנה כזו כלל וכלל.
-
ערך קלורי נמוך - הירקות שתשתמשו בהם בדרך כלל להכנת מרק קר הם ירקות שמכילים אחוזים גבוהים של מים (כמו מלפפון), ולכן הערך הקלורי הכולל של המרק יהיה נמוך יחסית.
-
זמן הכנה קצר - רוב המתכונים למרקים קרים מוכנים תוך רבע שעה עד 20 דקות, בניגוד להכנת מרק חם, שלוקחת שעה לכל הפחות.
- תחושת שובע - אכילת מרק כמנה ראשונה עוזרת לתחושת השובע. במרק קר תוכלו למצוא גם המון סיבים תזונתיים בזכות הירקות הטריים שמשתמשים בהם בהכנה.