מתכון לחטיפי פרעצל
יום שני 04 יולי 2016

החטיף האולטימטיבי! מלוח, רך ומספק, מתאים להגשה לאורחים בבית, לנשנוש בזמן צפייה בסרט, במשחק כדורגל או אפילו בפיקניקים. ניתן להגיש אותם עם רוטב גבינה בצד ולטבול – פשוט שלמות. כאשר מכינים את הנשנוש בבית, גם אם הוא לא דיאטטי, אתם יודעים שהוא הרבה יותר בריא ממשהו קנוי מהחנות, ללא חומרים מיותרים.
מרכיבים (ל-8 מנות)
- ½ 1 כוסות מים חמים
- ½ 2 כפיות שמרים יבשים
- ½ 1 כפות דבש
- ½ 3 – 4 כוסות קמח
- ½ כפית מלח שולחן
- ¼ כוס סודה לאפייה
- 1 כף מלח גס
- 2 כפות חמאה מומסת
אופן ההכנה
- ערבלו במיקסר ¼ כוס מים חמים יחד עם השמרים עד שהם נמסים. הוסיפו פנימה את יתר המים ואת הדבש וערבלו.
הוסיפו את המלח ואת הקמח בהדרגה, כל פעם חצי כוס, עד אשר הבצק מתחיל להתנתק מדופן הקערה והופך לכדור מוצק. ייתכן שלא תזדקקו לכל הקמח, תלוי ברמת הלחות. - לושו את הבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה למשך 3 דקות או עד שהוא הופך חלק ואלסטי. חממו את התנור מראש ל- 220° צלסיוס.
- הניחו על שתי תבניות אפייה נייר אפייה. לאחר מכן הרתיחו 2 ליטרים של מים וערבבו פנימה את הסודה לאפייה.
- עם סכין משוננת, חתכו את הבצק לארבעה חלקים שווים. גלגלו כל חתיכה לנחש בעובי של כ- 1.5 סנטימטרים. השתמשו בסכין משוננת על מנת לחתוך כל נחש לחתיכות באורך 2.5 סנטימטרים (אמורות לצאת כ-60 חתיכות פרצעל).
- הכניסו את החתיכות למים הרותחים בסיר, כ- 15 כל פעם, והרתיחו למשך 45 דקות.
השתמשו בכף מחוררת על מנת להוציא את החתיכות מהמים, והניחו על נייר האפייה. פזרו מעל כל חתיכה מעט מלח גס, בעודן לחות. המשיכו להרתיח את שאר החתיכות. - אפו כל פעם מגש אחד בתנור במשך 5 דקות, לאחר מכן הפכו את המגש, ואפו למשך 3 דקות נוספות, או עד שחטיפי הפרצעל מקבלים צבע חום זהוב.
- הברישו עם החמאה המומסת והגישו חמים עם רוטב גבינה, חרדל או לבדם!
בתאבון!